10.8 C
România
24 octombrie 2020
Romania va primi 6.351 de imigranti, sustine Reuters. El Pais si Daily Mail avanseaza alte cifre
Breaking News

Romania va primi 6.351 de imigranti, sustine Reuters. El Pais si Daily Mail avanseaza alte cifre

Romania va primi 6.351 de imigranti dintr-un total de 160.000 de solicitanti de azil, sustine agentia Reuters. In paralel, publicatiile El Pais si Daily Mail avanseaza alte cifre, iar premierul roman Victor Ponta sustine ca tara noastra nu poate primi decat 1.500 de imigranti.

Astfel, presa internationala vorbeste publica mai multe planuri cu privire la redistribuirea numarului de imigranti catre statele membre ale Uniunii Europene, in efortul de a ajuta Italia si Grecia, principalele state afectate de valul de solicitanti de azil.

Agentia Reuters a transmis că România ar urma să primească 6,351 din totalul de 160,000 de solicitanți de azil. Germania ar primi 40,206 de imigranți, iar Franța 30,783.

CRIZA REFUGIATILOR: Aproape 8.000 de imigranti traverseaza acum Serbia in drum spre UE. Alti 2.000 de refugiati, interceptati intr-o singura zi in Ungaria

De asemenea, publicatia El Pais a informat că România va primi 4.646 de imigranți, în fruntea redistribuirilor fiind Germania, cu 31.443 de imigranți, și Franța, cu 24.031 de imigranți.

Saptamana trecuta, Daily Mail avansa numărul de 7000 de imigranți ce vor fi repartizați României. Potrivit planului prezentat de publicația britanică, Germania ar urma să primească 34,077 de imigranți, Franța 26,215, iar România 6,937.

INTERVIU HOTWEEK. De ce cred refugiatii in Europa? Muhammad Talal: Pakistanul are putine locuri de munca. Nimeni nu vrea sa investeasca in tara mea

Totuși, premierul Victor Ponta a declarat că România nu are capacitatea de a primi decât 1.500 de imigranți.

„Nu putem primi, pe termen scurt, mai mulți refugiați decât avem capacitate. În acest moment este 1.500. Trebuie să ne gândim cum oprim cauza, nu efectu. Acum noi lucrăm la efect. Vrem să fim solidari cu țările europene la obligații și la drepturi”, a declarat premierul.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Klaus Iohannis, discurs la Palatul Cotroceni alaturi de Papa Francisc: Cetatenii Romaniei primesc vizita ca pe o incurajare de a contribui la o societate a dreptatii si a iubirii pentru oameni

Cristiana Petrariu Bota

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020, potrivit unei hotarari adoptata de Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Kovesi a marturisit ca cel mai mare regret este ca nu are un copil: Imi doresc si eu acest lucru

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult