8.7 C
România
26 octombrie 2020
Breaking News

Romania va vota impotriva cotelor de refugiati la reuniunea JAI, a anuntat Gabriel Oprea

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a anuntat, duminica, la reuninea JAI care se va desfasura luni, Romania va vota impotriva cotelor obligatorii de refugiati. Ministrul Gabriel Oprea va participa luni la reuniunea JAI alaturi de omologii sai din Uniunea Europeana, primind mandat de participare si de a exprima aceasta pozitie de la presedintele Klaus Iohannis si de la premierul Victor Ponta. Daca discutiile cu ministrii de interne nu vor ajunge la un consens, ar putea fi convocata o intalnire extraordinara a sefilor de stat si de guvern din UE.

Tara noastra sustine ca nu poate primi mai mult de 1.800 de imigranti, in timp ce, potrivit propunerilor Comisiei Europene, i-ar reveni o cota obligatorie de 6.351 de refugiati.

Criza refugiatilor si cotele obligatorii stabilite de Comisia Europeana vor fi dezbatute luni in cadrul Consiliului Justitie si Afaceri Interne, unde Romania va fi reprezentata de ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

De ce nu vin sirienii in Romania? Despre fractura dintre Est si Vest si mai cu seama dintre Berlin si tarile foste comuniste

„Merg maine la acest JAI. Am mandat foarte clar din partea presedintelui Iohannis, a premierului si a Guvernului, pe care il voi spune acolo cu modestie, dar si cu demnitate: Romania isi respecta angajamentele initiale de a primi 1.785 de imigranti – atat e capacitatea, in acest moment, a statului roman – si, bineinteles, de a vota impotriva cotelor obligatorii”, a declarat duminica ministrul de interne Gabriel Oprea.

Criza migrantilor sapa o noua prapastie intre Europa de Est si Europa de Vest. Statele est-europene, mostenitoarele unui socialism marxist

„Romania a demonstrat si va demonstra in continuare ca este un stat care isi exprima solidaritatea in cadrul UE, intr-un context complicat de securitate. Romania e o tara sigura, cu oameni profesionisti, care isi face datoria, iar UE se poate baza pe Romania”, a punctat ministrul de interne.

Ungaria mobilizeaza armata pentru a opri valul de refugiati la granita cu Serbia

Comisia Europeana a propus, miercuri, o repartizare, potrivit unor cote obligatorii pe tari, a circa 160.000 de refugiati. Romaniei i-ar reveni gazduirea a 6.351 de refugiati, insa autoritatile romane nu sunt de acord cu principiul unor cote obligatorii. Presedintele si premierul au declarat ca Romania are capacitatea de a gazdui doar 1.785 de imigranti. O pozitie asemanatoare – de respingere a cotelor obligatorii – au si alte tari din sud-estul Europei.

Luni va avea loc intalnirea ministrilor de interne din Uniunea Europeana, care vor discuta problema imigratiei si vor incerca sa ajunga la un numitor comun. Presedintele Consiliului European a anuntat ca va convoca o intalnire extraordinara a sefilor de stat si de guvern din UE, daca discutiile dintre ministrii de interne nu vor duce la niciun rezultat.

Foto: actudirect.com

Stiri pe aceeasi tema

Protest la Guvern cu mii de oameni, se striga „Abrogati si-apoi plecati”. Incidente in Piata Victoriei

Delia Ion

Doi fosti ministri au fost condamnati dupa ce si-au tradat tara

Cristiana Petrariu Bota

Romania a preluat presedintia Consiliului UE. Antonio Tajani si Jean Claude Juncker au vorbit despre importanta respectarii statului de drept si au transmis ca locul Romaniei e in Schengen

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult