Romanii au foarte putina incredere in spitalele de stat, insa ii apreciaza pe medici – Sondaj IMAS

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 3, 2020 13:44

Romanii au foarte putina incredere in spitalele de stat, insa ii apreciaza pe medici – Sondaj IMAS

Romanii au intr-o proportie ridicata foarte putina incredere in spitalele de stat, insa au incredere in medici, arata un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM. Astfel, 60 la suta dintre romani au putina si foarte putina incredere in spitalele de stat din tara noastra.

Nici Ministerul Sanatatii nu sta prea bine la acest capitol. Doar 40 la suta dintre romani marturisesc ca au incredere in aceasta institutie, arata un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Cand vine vorba despre sistemul medical din tara noastra, romanii au cea mai mare incredere in medici. 70 la suta dintre persoanele intervievate au spus ca au multa si foarte multa incredere in cadrele medicale. Pe locul imediat urmator, se afla spitalele private, cu o cota de incredere de 60 la suta.

Potrivit sondajului IMAS, Colegiul Medicilor se bucura de o mai mare incredere din partea romanilor decat Ministerul Sanatatii. Aproape 50 la suta dintre romani au incredere in forul care ii controleaza si supravegheaza pe medici, in vreme ce Ministerul Sanatatii este apreciat de 40 la suta dintre romani, alti 50 la suta sustin ca nu au incredere in institutia de stat.

In spitalele de stat, au incredere doar 38 la suta dintre romani. Alti peste peste 60 la suta sunt dezamagiti de modul in care lucreaza acestea.

Sondajul a fost efectuat in perioada 13 – 31 ianuarie 2020, pe un esantion de 1.007 persoane.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.