24.5 C
România
17 septembrie 2021
UE se pregateste sa amane Brexitul pana in iulie. Oficial european: Daca premierul May va supravietui si ne va informa ca are nevoie de mai mult timp pentru a convinge Parlamentul, vom oferi o prelungire tehnica
Externe

Romanii care traiesc, studiaza si muncesc in Marea Britanie pot afla cum vor fi fi afectati de Brexit

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a lansat un clip informativ referitor la implicațiile Brexit asupra românilor din Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul ministrului delegat pentru afaceri europene, a lansat un nou clip informativ referitor la implicaţiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie, noteaza RoNews.co.uk

Potrivit unui comunicat al MAE, acţiunea face parte din ampla campanie de consultări publice “România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, având în vedere cele mai recente evoluţii din cadrul negocierilor cu privire la Brexit, arată sursa citată.

“Încă de la începutul procesului Brexit, am avut ca primă prioritate garantarea drepturilor românilor din Marea Britanie. În această etapă a negocierilor, cetăţenii europeni care trăiesc, lucrează şi studiază în Regatul Unit urmează a beneficia în continuare de drepturile câştigate sau în curs de dobândire, iar regimul persoanelor care se stabilesc în acest stat inclusiv în perioada de tranziţie se va aplica uniform, fără discriminare, pentru toate statele membre”, precizează Victor Negrescu.

Ministrul delegat subliniază importanţa introducerii acestor angajamente în textul final al acordului de retragere a Marii Britanii din UE.

“Vom menţine un contact permanent cu Michel Barnier şi echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura că aceste angajamente asumate vor fi integrate în acordul final de retragere şi lucrăm în continuare la toate elementele specifice de interes pentru România, în vederea introducerii lor în textul acestui document”, a punctat oficialul român.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a afirmat că, pe tot parcursul procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va fi pregătită să informeze, să îndrume şi să sprijine cetăţenii în raport cu autorităţile britanice şi cu noile condiţii generate de Brexit.

“Campania de consultare publică continuă şi în cea de-a doua etapă a negocierilor. Contribuţiile şi punctele de vedere ale comunităţilor de români din Regatul Unit sunt importante în vederea fundamentării poziţiei României. Continuăm să acţionăm pentru a apăra drepturile românilor şi interesele României în cel mai eficient mod posibil, ca parteneri loiali în cadrul Uniunii Europene”, a subliniat Negrescu.

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=111&v=M3QMHZaQXrE”]

Stiri pe aceeasi tema

O bucata din coada avionului Airbus A320-200 a fost scoasa din apa la doua saptamani dupa prabusirea aeronavei

Bogdan

Rusia suspenda zona de liber schimb cu Ucraina

Cristiana Petrariu Bota

Cutremur in Japonia in apropierea capitalei Tokio

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult