-5.9 C
România
23 ianuarie 2022
Se inchid sapte puncte de trecere a frontierei cu Romania, in contextul cresterii numarului de cazuri de coronavirus in Europa
Social

Romanii care vin acasa de Paste trebuie sa aiba in vedere ca s-au innasprit controalele la frontiera

Controale mai aspre la frontiere in Uniunea Europeana, de vineri, asadar romanii care au de gand sa vina in tara de Paste, vor trebui sa ia in calcul o timpi mai mari de asteptare pentru intocmirea formalitatilor. Regimul de control la frontiere se intensifica incepand de vineri, 7 aprilie, atat pe sensul de iesire, cat si pe cel de intrare in tara.  

Politia de Frontiera a anuntat inasprirea controalelor la granite, incepand cu 7 aprilie, cand intra in vigoare Regulamentul de modificare a Codului Frontierelor Schengen, adoptat de Parlamentul European si Consiliul Europei, avertizand ca se prefigureaza cresterea timpilor de asteptare pentru efectuarea formalitatilor.

„Ca urmare a intrarii in vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de catre Parlamentul European si Consiliul Europei, autoritatile de control la frontiera din statele Uniunii Europene, inclusiv Politia de Frontiera Romana, vor efectua, incepand cu data de 7 aprilie a.c., verificari sistematice la intrarea si iesirea de pe teritoriul statelor membre”, precizeaza reprezentantii Politiei de Frontiera.

Astfel, vor fi verificate documentele de calatorie si vor fi consultate bazele de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiaza de dreptul la libera circulatie in temeiul dreptului UE (si anume cetatenii UE si membrii familiilor lor care nu sunt cetateni ai UE) atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, mai arata Politia de Frontiera.

Vezi si: Mesaj sfasietor transmis de familia romancei care a murit joi la Londra

Reprezentantii institutiei adauga ca bazele de date in care se vor efectua verificari includ Sistemul de Informatii Schengen (SIS), baza de date a Interpolului privind documentele de calatorie furate si pierdute (SLTD), precum si bazele de date nationale.

„Verificarile permit statelor membre sa se asigure ca persoanele respective nu reprezinta o amenintare pentru ordinea publica, securitatea interna sau sanatatea publica, in scopul imbunatatirii securitatii Uniunii Europene si a cetatenilor acesteia. Aceasta obligatie se aplica pentru toate frontierele externe (aeriene, maritime si terestre), atat la intrare, cat si la iesire, precum si pentru frontierele interne ale statelor membre pentru care nu s-a luat inca decizia privind eliminarea controalelor la frontierele lor interne”, precizeaza Politia de Frontiera.

Stiri pe aceeasi tema

LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT – Cuantumul pensiilor militare se actualizeaza in fiecare an cu rata medie anuala a inflatiei

Ioana Badulescu

Principele Nicolae, dupa ce i-a fost retras titlul: Pozitia de principe impune un mod de a-mi conduce viata

Cristiana Petrariu Bota

Noua HARTA a Romaniei! Ce inseamna regionalizarea si descentralizarea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult