14.2 C
România
19 octombrie 2021
Romanii de pe Aeroportul Luton din Londra, ale caror curse au fost anulate, sfatuiti sa revina luni. Ce spune ambasadorul Romaniei in Marea Britanie
Externe

Romanii de pe Aeroportul Luton din Londra, ale caror curse au fost anulate, sfatuiti sa revina luni. Ce spune ambasadorul Romaniei in Marea Britanie

Romanii aflati pe Aeroportul Luton din Londra, pasageri a doua curse Wizz Air, au fost sfatuiti sa revina pe aeroport luni. Totusi, ambasadorul Romaniei la Londra, Dan Mihalache, a declarat ca un consul se va deplasa pe aeroportul Luton, pentru a discuta cu cetatenii si cu reprezentantii companiilor aeriene. 

Zborurile cu decolare de pe aeroportul Luton din Londra au fost oprite din cauza zapezii cazute duminica, astfel că pasagerii îmbarcaţi inclusiv spre destinaţiile din România au fost nevoiţi să aştepte.

Peste 100 de pasageri ai cursei Luton Londra-Cluj au fost sfătuiţi să îşi facă rezervare pentru un alt zbor şi să revină luni, după ce vremea a oprit zborurile la sol. O alta cursa afectata este cea spre Aeroportul Otopeni.

Ambasadorul Dan Mihalache a revenit şi a anunţat că un consul va merge să discute cu oamenii.

„În mod excepţional un consul se va deplasa la Luton, este vorba despre două curse Wizz Air, pentru a discuta cu cetăţenii şi nu ştiu cu cine, şi cu companiile aeriene, că cu altcineva nu are cu cine, că nu au problemă cu autorităţile. Îmi menţin însă punctul de vedere: aceste lucruri nu sunt de competenţa ambasadei şi a consulatului, pentru că noi avem altă misiune şi nu suntem un fel de babysitteri publici care trebuie să facem tot felul de lucruri care ţin de relaţiile private”, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, pentru agenţia Mediafax.

Românii blocaţi pe aeroportul Luton sustin că nu le-a raspunus nimeni la ambasadă, insa Ministerul Afacerilor Externe (MAE) susţine contrariul.

Initial, ambasadorul Dan Mihalache a declarat că este la Cardiff şi nu are cunoştinţă de situaţia românilor din aeroportul din Londra.

„Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni a căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice. nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? „, a declarat Dan Mihalache, pentru Mediafax.

Întrebat dacă oamenii, care stau de şapte ore pe aeroport, fără să fie informaţi cu exactitate dacă vor pleca sau nu în cursul zilei, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns: „Ajutaţi în ce fel? Sunt într-o problemă? Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia”.

Iti recomandam si: Metroul si mersul autobuzelor din Londra, date peste cap de ninsori. Linia centrala, Piccadilly si linia metropolitana, in haos

Aeroporturile Luton si Birmingham si-au suspendat toate zborurile din cauza ninsorilor. Zborurile de plecare au fost redeschise ulterior

Stiri pe aceeasi tema

GREXIT. 16 din 18 tari sunt de acord cu excluderea Greciei din zona Euro

Cristiana Petrariu Bota

Site-ul televiziunii germane de stat ZDF a corectat articolul defaimator la adresa Romaniei

Ioana Badulescu

Experti francezi: Fragmentul de avion gasit pe insula Reunion apartine aeronavei MH 370 Malaysia Airlines

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult