Romanii din China au ajuns pe Aeroportul Otopeni, autoritatile i-au trecut printr-un culoar special

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 28, 2020 11:40

Romanii din China au ajuns pe Aeroportul Otopeni, autoritatile i-au trecut printr-un culoar special

Mobilizare fara precedent pe Aeroportul Otopeni. Cei 25 de romani din China au ajuns la Bucuresti cu un avion de la Doha in jurul orei 11.25, iar autoritatile din Romania i-au trecut printr-un culoar special. Medicii le verifica starea de sanatate pentru a depista eventuale semne de coronavirus.

Cei 25 de romani care au sosit la Bucuresti din China sunt membri ai unui ansamblu folcloric din Mioveni. Toti completeaza un chestionar special pe Aeroportul Otopeni, apoi vor pleca acasa unde vor fi evaluati special timp de 14 zile.

 Cei 25 de artisti au fost intr-un turneu in China, in ultimele 40 de zile.  Acestia ar fi trebuit sa participe la Festivalul Primaverii, cu prilejul Anului Nou chinezesc, insa evenimentul a fost anulat din cauza raspandirii coronavirusului care a ucis cel putin 106 oameni.

“In functie de starea clinica vor fi preluati de medicul din aeroport sau de cei de la DSP si vor fi indrumati ori spre o unitate spitaliceasca, ori la domiciliu. Elevii vor avea scutire de la scoala, iar adultii concediu medical pentru 7 – 14 zile”, a declarat Nelu Tataru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

El a precizat ca s-a tinut constant legatura cu reprezentantul grupului si ca niciunul dintre artisti nu prezinta simptome specifice coronavirusului.

In ceea ce priveste camerele cu termoviziune anuntate ca masura pe aeroport, ele inca nu exista. „Ar putea aparea intr-o saptamana”, a adaugat Nelu Tataru.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.