Spania
Comunicate

Romanii din Spania pot cere servicii consulare doar in baza programarii pe econsulat.ro

Romanii din Spania vor putea cere servicii consulare doar in baza programarii prealabile pe econsulat.ro. Guvernul Romaniei precizeaza ca serviciul econsulat.ro este deja disponibil, iar incepand din 23 ianuarie 2017, consulatele romanesti din Spania vor desfasura activitatea consulara numai in baza programarii prealabile.

Guvernul invita cetățenii români care locuiesc în Spania să folosească serviciul www.eConsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie. Orice serviciu consular poate fi obținut în DOAR TREI PAŞI:
1. Alegi serviciul consular de care ai nevoie și completezi datele cerute.
2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, alegi ziua și ora la care să te prezinți la sediul consulatului.
3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a obține, fără o așteptare suplimentară, documentul dorit.

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a te prezenta la consulat fără a avea la tine toate documentele necesare.

Serviciul www.econsulat.ro este deja disponibil, iar ÎNCEPÂND CU 23 IANUARIE a.c., consulatele românești din Spania vor desfășura activitatea consulară NUMAI ÎN BAZA PROGRAMĂRII prealabile.

Doar pentru cazuri excepționale, se acceptă solicitări de programări transmise şi la adresele de email: Secţia Consulară a Ambasadei României la Madrid – madrid.programari@mae.ro;
Consulatul General al României la Barcelona – barcelona.programari@mae.ro;
Consulatul General al României la Sevilla – sevilla.programari@mae.ro;
Consulatul General al României la Bilbao – bilbao.programari@mae.ro;
Consulatul al României la Castellón de la Plana – castellon.programari@mae.ro;
Consulatul României la Zaragoza – zaragoza.programari@mae.ro;
Consulatul României la Ciudad Real – ciudadreal.programari@mae.ro; Viceconsulatul României la Almería – almeria.programari@mae.ro

ECONOMISEȘTE TIMP! PROGRAMEAZĂ-TE PRIN WWW.ECONSULAT.RO!
Având în vedere actualul context de securitate și menţinerea nivelului ridicat de alertă de către autorități, accesul în sediile oficiilor consulare va fi permis numai persoanelor care au programare (efectuată prin mijloacele puse la dispoziție de oficiile consulare), în baza unui act de identitate. Sunt exceptați minorii care însoțesc sau sunt însoțiți de adulţi.

PROGRAMĂRILE pentru serviciile consulare sunt GRATUITE!
Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Ambasada României la Madrid si oficiile consulare din Spania nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.

Stiri pe aceeasi tema

Uniunea Ziaristilor Profesionisti a incheiat un acord cu ARMIS pentru a unifica mediile social, cultural si academic

Cristiana Petrariu Bota

Bogdan Diaconu cere anularea OMFP 218/ 2015 privind suspendarea activitatii unei firme

Cristiana Petrariu Bota

BORIS PASTERNAK, autorul romanului DOCTOR JIVAGO, sarbatorit pe 11 februarie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult