Firmele care angajeaza elevi si studenti primesc ajutor financiar de la stat
Economie

Romanii din strainatate pot primi bani de la stat, daca fac dovada de contribuabili

Romanii care muncesc in strainatate vor putea primi bani de la stat. Un set de noi reglementari promovate de guvern prevede ca romanii care muncesc in strainatate au dreptul sa le fie restituite sumele pe care le-au platit in plus pe taxe si impozite in tara unde au lucrat. Mai jos puteti aflace trebuie sa faceti pentru a primi banii de la stat.

Romanii vor fi nevoiti sa treaca unele etape birocratice, potrivit romanialibera.ro, prima cerinta fiind sa faca dovada calitatii de contribuabil. Totodata, de acesti bani mai pot beneficia si romanii care au lucrat in Marea Britanie cu contracte de tip „self employment”.

NOUA LEGE A SALARIZARII vs NOUL COD FISCAL: Legea salarizarii, aplicata din decembrie 2015, nu din 2016

Este bine de stiut insa ce criterii trebuie sa indeplineasca romanii pentru a primi banii. Iar anuntul ii vizeaza pe toti romanii care au lucrat in strainatate si care a realizat venituri din banii din salarii in strainatate. Totodata, de acesti bani mai pot beneficia si romanii care au lucrat in Marea Britanie cu contracte de tip „self employment”.

Salariul mediu in 2016 ar putea ajunge la 1.939 de lei

Acestia trebuie sa urmeze intocmai cateva etape simple si sa cunoasca; – care sunt termenele de solicitare a impozitelor platite in avans; – care sunt formularele-tip pe care sa le completeze; – care sunt documentele originale pe care trebuie sa le anexeze la dosar; – care este adresa unde poate solicita restituirea impozitelor.

Romanii care muncesc in strainatate vor trebui sa execute urmatoarele: – sa trimita/depuna dosarul la biroul fiscal respectiv; – sa fie disponibil pentru orice solicitari ale biroului fiscal respectiv ce pot ­aparea in cursul procesului de restituire; – sa cunoasca foarte bine limba tarii res­pective pentru a putea pastra cores­pondenta cu biroul fiscal din strainatate.

Stiri pe aceeasi tema

Conducerea BNR se schimba, a anuntat Mugur Isarescu: De la anul nu voi mai fi guvernatorul BNR

Ioana Badulescu

Fostul ministru de Finante anunta taieri de salarii si pensii si concedieri

Cristiana Petrariu Bota

Franta a deschis o ancheta judiciara in scandalul Volkswagen

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult