Romanii, pacaliti cu locuri de munca in strainatate. Ce se ascunde in spatele unui anunt de angajare in Danemarca

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 10, 2016 18:28

Romanii, pacaliti cu locuri de munca in strainatate. Ce se ascunde in spatele unui anunt de angajare in Danemarca

Zeci de romani au fost pacaliti cu locuri de munca in strainatate. Ce se ascunde in spatele unui anunt de angajare in Danemarca? O mare excrocherie bineinteles, pusa la cale tot de romani. In cautarea unui trai mai bun, zeci de oameni de buna credinta au ajuns victime ale infractorilor pe taram danez. Acum, grupul infractional este anchetat in paralel de procurorii danezi si romani. 

Astfel, romanii care cadeau in plasa infractorilor ajungeau sa fie luati ostatici in Danemarca. Acolo, infractorii profitau de faptul ca romanii sunt pe pamant strain si nu aveau resursele financiare care sa le permita sa se descurce singuri si, dupa ce ii luau ostatici, se foloseau de datele lor personale.

In vizorul anchetatorilor au intrat 15 persoane, suspecti ca racolau oameni din tara, le promiteau locuri de munca in Danemarca, iar acolo ii inchideau intr-o cabana si luau credite pe numele lor.

Peste 100 de romani din mai multe judete ale tarii au cazut victime acestui grup infractional. Oamenii racolati proveneau din medii sarace, aveau posibilitati financiare reduse, astfel ca acceptau locurile de munca care le erau oferite in Danemarca.

Odata ajunsi acolo romanii erau usor de controlat intrucat nu aveau bani si nici nu cunosteau limba. Traficantii de persoane ii inchideau intr-o cabana, timp in care le faceau acte oficiale daneze, folosindu-se de buletinele lor. Pe urma, aceste persoane deschideau conturi, firme, obtineau chiar si carti de credit pe numele romanilor. Prejudiciul adus bancilor din Danemarca in acest mod este de sapte milioane de euro.

Asadar, mare atentie in cine va incredeti atunci cand va cautati un loc de munca in strainatate!

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.