-7.9 C
România
17 ianuarie 2021
Social

Romanii pot solicita trimiterea pasapoartelor la domiciliu

Romanii nu vor mai fi obligati sa se prezinte la ghisee pentru a-si ridica pasapoartele. Ei pot solicita trimiterea acestor documente la domiciliu, inca de la inceputul acestei saptamani, taxa suplimentandu-se, in acest caz cu suma de 8,68 lei.

Directia Generala de Pasapoarte este departamentul care se va ocupa cu transmiterea pasapoartelor simple electronice la domiciului solicitantului, cu ajutorul curieratului rapid.

Transmiterea acestui tip de document catre solicitant, prin intermediul curieratului, nu exclude in niciun fel obligativitatea cetatenilor de a se prezenta personal pentru a depune documentele necesare eliberarii documentului de calatorie in afara tarii.

Curierul va livra pasaportul sub semnatura de primire doar titularului, unuia dintre parinti (in cazul minorilor care nu au implinit varsta de 14 ani) sau unei persoane imputernicite (prin procura speciala autentificata).

Destinatarul primeste automat un sms in care este informat cu privire la ziua in care va fi efectuata livrarea, adresa la care va sosi curierul si numarul de document de transport ce va insoti plicul cu pasaportul.

Pentru alte detalii privind eliberarea paşaportului cetăţenii pot accesa site-ul www.pasapoarte.mai.gov.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Consiliul National de Etica, revocat de Ministerul Educatiei

Cristiana Petrariu Bota

Ion Ochi, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, ar putea fi retinut si arestat

Corina Alexandru

Anestezice lipsa in stomatologie, Agentia Nationala a Medicamentului promite o rezolvare, dar nu stie cand

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult