Cum se simte pacientul voluntar care o oprit pentru cateva zile studiul AstraZeneca asupra vaccinului anti-coronavirus
Breaking News

Romanii se pot imuniza anticovid de luni si cu vaccinul produs de AstraZeneca-Oxford

Campania de vaccinare impotriva coronavirus continua in Romania intr-un ritm constanta bun. Incepand de luni, se vor administra si doze de vaccin produs de compania AstraZeneca-Oxford. Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 informeaza ca peste 100.000 de persoane s-au programat online pentru a se imuniza cu vaccinul Astra Zeneca.

Conform datelor raporatte, 54.454 femei si 52.690 barbati au optat pentru acest vaccin in decursul a 24 de ore. S-a inregistrat astfel o medie de 4.464 de programari pe ora (74 de optiuni pe minut).

Totodata, platforma electronica pentru vaccinare a inregistrat peste 3,6 milioane de accesari, ora de varf fiind in intervalul orar 12:00-13:00, cu 470.000 de accesari.

La acest moment, potrivit sursei citate, sunt inregistrate 9.323 de persoane programate la vaccinare, pentru 15 februarie, data la care va debuta campania de vaccinare cu AstraZeneca.

Programarea pentru vaccinul AstraZeneca a inceput in data de 10 februarie si se realizeaza pentru o sesiune de 20 de zile, in perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, in fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programari pentru vaccinarea cu AstraZeneca, pana la data de 11 aprilie.

Pentru buna desfasurare a procesului de vaccinare, la nivel national vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 22 doar in capitala.

Vaccinul produs de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin impotriva COVID-19 autorizat de Comisia Europeana, dupa Pfizer BioNTech si Moderna. Vaccinul AstraZeneca se adreseaza persoanelor care, potrivit Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice si lucratorii care desfasoara activitati in domenii esentiale.

Modalitatile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atat prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cat si prin call center, la numarul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecarui judet in parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.

Pentru gestionarea cu eficienta a procesului de vaccinare la nivel national, Comitetul National de oordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat si transmis personalului specializat Procedura de vaccinare impotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede conditiile si modul de stocare, depozitare, transport si distributie, cu asigurarea lantului de frig, monitorizarea reactiilor, precum si managementul stocurilor si al pierderilor.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea Oxford si AstraZeneca va fi testat pe copii intr-un nou studiu clinic in Marea Britanie, informa The Guardian. Cercetatorii vor folosi 300 de voluntari pentru a stabili daca serul – cunoscut sub numele ChAdOx1 nCoV-19 – produce un raspuns imun puternic la copiii cu varste cuprinse intre 6 si 17 ani.

Related posts

Iohannis nu semneaza deocamdata revocarea lui Kovesi: Nu mi-e frica de suspendare. PSD incearca de o buna vreme incoace sa amputeze puterile presedintelui

Ioana Badulescu

Noua propunere de premier va fi facuta luni la Palatul Cotroceni. PSD: Sunt patru variante. Va fi un om corect si cinstit

Ioana Badulescu

Simona Halep a castigat turneul de la Roland Garros. Titlul Simonei vine la 45 de ani dupa ce Ilie Nastase a castigat turneul de la Paris

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult