Romanii si cetatenii europeni vor avea nevoie de pasaport pentru a putea intra in Marea Britanie dupa Brexit

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 31, 2017 19:04

Romanii si cetatenii europeni vor avea nevoie de pasaport pentru a putea intra in Marea Britanie dupa Brexit

Romanii si cetatenii din Uniunea Europeana (UE) vor avea nevoie de pasaport pentru a putea intra in Marea Britanie dupa Brexit, adica dupa luna martie 2019. Guvernul condus de Theresa May a anuntat, luni, incheierea liberei circulatii pentru europeni, odata cu iesirea Regatului Unit din blocul comunitar, informeaza ronews.co.uk care citeaza Reuters.

Un purtator de cuvânt al premierului Theresa May a anunţat. luni, că libera circulaţie a persoanelor între ţările Uniunii Europene şi Marea Britanie se va încheia în martie 2019, imediat cu incheierea procedurii de Brexit. „Libera circulaţie se va încheia în martie 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Londra.

Oficialul din Downing Street nr. 10 a adaugat că miniştrii guvernului britanic au lansat deja mai multe propuneri cu privire la drepturile cetăţenilor europeni în perioada post-Brexit.

Iti recomandam si: Wizz Air schimba politica pentru bagajele aduse la bordul aeronavelor. De cand intra in vigoare noua masura

„Alte elemente ale sistemului de imigraţie post-Brexit vor fi prezentate la termen, ar fi greşit să speculăm cum ar arăta acest sistem sau să sugerăm că libera circulaţie va continua să arate ca în prezent”.

De precizat ca miniştrii din guvernul Theresey May s-au contrazis public, saptamana trecuta, cu privire la sistemul imigraţiei post-Brexit. Ministrul Imigraţiei a precizat că libera circulaţie a cetăţenilor europeni se va încheia în martie 2019, atunci când Marea Britanie va abandona actualul sistem de imigraţie, imediat după finalizarea Brexit.

Apoi, Philip Hammond a dat asigurări contradictorii săptămâna trecută, atunci când a susţinut că nu ar trebui să existe o schimbare a regulilor imigraţiei atunci când Marea Britanie iese din Uniunea Europeană.

Stiri de interes: Ce se va intampla cu beneficiile sociale ale cetatenilor UE din Marea Britanie dupa Brexit

Romanii si cetatenii UE care vor sa ramana in Anglia dupa Brexit vor avea nevoie de o carte de identitate pentru „statut de stabilit”

Informatii utile despre Brexit

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.