25 C
România
17 septembrie 2021
George Maior, reactie la scrisoarea lui Giuliani: Un lobby initiat de anumite forte interesate sa apere unele personaje de la noi care au avut probleme cu justitia
Externe

Romanii vor intra in SUA fara viza, sustine ambasadorul Romaniei in SUA

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, spune ca romanii vor intra in Statele Unite fara viza. George Maior a purtat o serie de discutii la nivel inalt in SUA pentru eliminarea vizelorpentru romani. Fostul sef al SRI si-a inceput mandatul in functia de ambasador al Romaniei in SUA in aceasta toamna.

Ambasadorul României a subliniat că parteneriatul strategic cu SUA nu va fi considerat complet până ce țara noastră nu va fi inclusă în programul Visa Waiver.

”Bineînțeles. Am și spus, o repet și în acest context, parteneriatul strategic cu SUA nu este sau nu poate fi considerat complet împlinit fără includerea României în programul Visa Waiver și motivațiile sunt multiple pentru acest lucru, începând de la modul în care România a înțeles să-și asume responsabilitățile de aliat strategic până la urmă al SUA în diverse zone complexe din punct de vedere al stabilității și securității, mă refer la Afganistan, dar și relația politică foarte bună pe care o avem cu Statele Unite, relațiile de securitate”, a spus Maior.

Astfel, George Maior a declarat că pentru includerea României în Visa Waiver a inițiat un program de discuții cu Congresul american.

”Pentru acest lucru am început un amplu program de discuții în cadrul Congresului, pentru că aici este elementul fundamental decizional în privința problematicii Visa Waiver, încercând să prezint argumentația noastră și să discut cu cât mai mulți membri ai Congresului american, fie că-i vorba de Senat, fie că-i vorba de Camera Reprezentanților, de Congres. Și până acum am avut multiple întâlniri în care am scos în evidență acest lucru. Am fost satisfăcut să văd că această problemă este cunoscută, că există și susținători ai ei, dar există bineînțeles și anumite elemente care nu țin neapărat de țara noastră care trebuie, poate, tratate într-un alt mod, având în vedere contextul actual de securitate”, a spus Maior.

Stiri pe aceeasi tema

Sir Alan Duncan devine al doilea membru al Cabinetului May care renunta la mandat inainte ca Boris Johnson sa preia guvernarea

Cristiana Petrariu Bota

Ce s-ar intampla daca Federatia de Fotbal din Anglia ar boicota Cupa Mondiala din Rusia?

Ioana Badulescu

Comandantul Al-Qaida de rang inalt Umar Lateef a fost ucis intr-un raid, anunta Pakistanul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult