Romanul Teodor Chirica a fost numit presedinte al Forumului Atomic European
IT/Stiinta

Romanul Teodor Chirica a fost numit presedinte al Forumului Atomic European

Teodor Chirica a fost numit presedinte al Forumului Atomic European. Chirica a fost director al Nuclearelectrica si a ocupat de-a lungul timpului mai multe functii cheie in industria nucleara europeana.

Teodor Chirica ocupase deja functia de vice-presedinte al Forumului Atomic European (FORATOM). Era si membru al Comitetului Executiv al forumului inca din 2006.

Chirica are o experienta bogata in managementul de proiect, ocupand in ultimii ani pozitii de conducere in cadrul companiilor romanesti si straine din domeniul nuclear. A contribuit decisiv la promovarea tehnologiilor de profil pe plan european si la elaborarea strategiilor si politicilor energetice. A fost consultant in procesul de realizare a strategiei energetice a Romaniei 2016-2030.

Din luna octombrie a acestui an, Teodor Chirica ocupa si pozitia de consilier al directorului general al Nuclearelectrica (SNN). A si condus institutia intre anii 2005 si 2009.

Ai nevoie de un credit si nu ai timp sa mergi la banca? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

„Alegerea lui Teodor Chirica in functia de presedinte al Forumului Atomic European este o recunoastere a expertilor romani in industria nucleara, a profesionalismului si a dedicatiei lor. Romania este pe harta nucleara a Europei atat prin prisma proiectelor nucleare strategice absolut necesare tarii noastre, cat si prin prisma specialistilor romani, un rezultat al unui indelungat proces de pregatire, perfectionare si implicare”, a precizat Cosmin Ghita, director general SNN.

Scopul FORATOM este sustinerea programelor nucleare nationale si reprezentarea intereselor industriei nucleare in dialogul cu institutiile legislative europene. Organizatia reprezinta peste 800 de companii din Europa care activeaza in domeniul nuclear si in domenii conexe. Printre acestea se numara si cele 30 de companii care sunt membre ale ROMATOM.

Stiri pe aceeasi tema

Huawei a lansat un telefon mai performant decat iPhone X si Samsung Galaxy S9

Delia Ion

Lycamobile – un nou operator de retele virtuale mobile in Romania. Convorbirile in strainatate, cu doar 1 eurocent pe minut

Corina Alexandru

Tehnologia ii ajuta pe parinti: Balansoarul electric pentru bebelusi Cangaroo Swing poate fi controlat de la distanta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult