7.9 C
România
26 septembrie 2021
Social

Romulus Ionita, analist politic si jurnalist, a murit la varsta de 79 de ani

Doliu in lumea presei. Profesorul Romulus Ionita, analist politic, jurnalist, fost corespondent al United Press International in Statele Unite si colaborator al saptamanalului New York Magazin (publicatie americana de limba romana condusa de Grigore Culian a murit la varsta de 79 de ani), a murit la varsta de 79 de ani.

Prof. Romulus Ionita s-a nascut la 28 ianuarie 1937 in Bucuresti, unde a absolvit Institutul de Educatie si Sport (IEFS). În Statele Unite ale Americii a fost medaliat şi felicitat pentru implicarea sa în salvarea de la moarte a peste 3000 de femei şi copii.

Romulus Ioniţă a plecat din ţară in anul 1978. El a semnat Drepturile Omului în lotul lui Paul Goma, mai târziu fiind adus într-un lagăr din Austria, după care a fost repatriat în SUA, stabilindu-se la New York. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, a fost profesor de specialitate la un liceu din cartierul Berceni, iar mai târziu, după o pregătire în fizică medicală, a lucrat ca fizioterapeut la unul din spitalele bucureştene.

Romulus Ioniţă a fost selectat şi propus de Philip Asley să facă parte dintr-un guvern mondial, însă el a refuzat pentru simplu fapt că acest guvern era condus de Bilderberg, grupul evreiesc care de altfel conduce omenirea astăzi financiar şi politic, scrie olteniteanul.ro.

Ziarist şi analist politic, Romulus Ioniţă nu a încetat să fie alături de români, mai ales în anii trăiţi dincolo de ocean. El este unul dintre primii investitori în judeţul Călăraşi de după 1989, judeţ despre care spune că i-a plăcut foarte mult, aici având cei mai mulţi prieteni. În interviul său, ziaristul declară că scrie de 20 de ani în presa americană şi românească, înainte de 1989 a scris în Canada şi la New York, iar după 1990 a lucrat pentru mai multe ziare, fiind şi unul din cei care au introdus noua ordine mondială. În prezent, Romulus Ioniţă îşi oferă serviciile prestigioasei agenţii americane de presă United Press International şi săptămânalului New York Magazin, publicaţie americană de limbă română condus de Grigore Culian.

Romulus Ioniţă consideră că toate problemele din România există şi se amplifică din cauza oamenilor politici.
oniţă a fost invitat să facă parte din Ordinul Cavalerilor de Malta, însă a refuzat şi această variantă, considerând ordinul de natură ocultă, care nu mai este în concordanţă cu dorinţele omenirii.

În Statele Unite ale Americii a fost medaliat şi felicitat pentru implicarea sa în salvarea de la moarte a peste 3000 de femei şi copii.

Stiri pe aceeasi tema

Studentii cer o ancheta urgenta a violentelor de la protestul din Piata Victoriei: Este inacceptabil ca fortele de ordine sa se indrepte cu o asemenea violenta impotriva propriilor cetateni

Ioana Badulescu

Sebastian Ghita a iesit cu un nou atac DUR la Kovesi! Ce a declarat la Jocuri de Putere

Delia Ion

Detasarile in invatamant sunt blocate de ordonanta 1/2020 privind unele masuri fiscal-bugetare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult