4.1 C
România
27 noiembrie 2021
Scandal intre ANAF si proprietarii de site-uri .ro: Protectia Datelor anunta o investigatie din oficiu! In ce conditii pot fi transmise datele cu caracter personal
IT/Stiinta

ROTLD a introdus numele de domenii .ro cu diacritice

ROTLD informeaza ca incepand cu data de 3 iunie 2015, sistemul de inregistrare a numelor de domenii .ro permite folosirea caracterelor diacritice. Astfel, de la inceputul lunii iunie internautii au posibilitatea de a rezerva si inregistra domenii .ro care contin caracterele ă â î ș ț.

Aceasta actualizare are la baza alinierea la standardele internationale, dar si solicitarile primite de-a lungul anilor in vederea introducerii posibilitatii de inregistrare a domeniilor .ro cu diacritice, potrivit ROTLD.

Instalarea versiunii noi a software-ului pentru sistemul de inregistrare a domeniilor se va realiza in decurs de circa 2 ore, in data de 2 iunie 2015, de la ora 23:00, timp in care nu se vor putea inregistra nume de domenii.

De asemenea, vor fi afectate temporar: pagina WEB a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Potrivit RoTLD, accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul ”.ro” nu va fi afectat.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

NASA a descoperit opt planete care orbiteaza in jurul aceleiasi stele in constelatia Dragonul

Cristiana Petrariu Bota

IPHONE 6 vine cu numeroase surprize placute pentru utilizatori

Bogdan

FACEBOOK va face cateva schimbari la solicitarea utilizatorilor acestei retele

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult