Rovana Plumb: Mesajul lui Sebastian Kurz este inacceptabil
Breaking News Politica

Rovana Plumb a fost respinsa de Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru conflict de interese

Rovana Plumb a fost respinsa, joi, de Comisia Juridica din Parlamentul European, iar fara acest aviz ea nu mai poate fi audiata in Comisia Transporturi, prin urmare nu mai poate fi comisar european. Rovana Plumb a dat explicatii despre doua imprumuturi de la persoane fizice si de un imprumut de la o banca, iar in cele din urma a fost respinsa cu 15 voturi „impotriva”, 6 voturi „pentru” si 2 abtineri. 

Comisia Juri din PE a decis, cu unanimitate de voturi, sa trimita o scrisoare Comisiei Europene in care sa informeze asupra faptului ca exista conflict de interese in cazul Rovanei Plumb si nu poate ocupa functia de comisar european. 

Membrii comisiei considera ca acest conflict de interese se datoreaza faptului ca Rovana Plumb a luat un imprumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, imprumut nespecificat in declaratia de avere depusa la Bruxelles. 

Audierea Rovanei Plumb in Comisia Juridica a Parlamentului European

Rovana Plumb a fost intrebata cine este persoana de la care a imprumutat 800.000 de lei si daca are vreo legatura cu partidul, iar ea a raspuns, potrivit surselor Digi24.ro, ca s-a imprumutat de la o persoana fizica, din „cercul de cunostinte” si ca acea persoana nu este membru de partid, nu este o persoana publica si doar a avut bunavointa de a o imprumuta.

Ea a mai spus ca persoana respectiva nu a avut, nu are si nici nu va avea vreo legatura cu domeniul de activitate in care isi va desfasura activitatea.

Manon Aubry, europarlamentar francez (GUE), a intrebat-o ce comentarii poate sa faca cu privire la faptul ca nu i-a fost ridicata imunitatea in Parlamentul Romaniei, iar Plumb a raspuns ca va respecta prevederile Codului de Conduita ale PE.

Fostul ministru PSD a respins ideea ca imprumutul a fost acordat cu dobanda si a sustinut ca „a fost un gest de solidaritate fara niciun fel de interes”.

Europarlamentarul Patrick Breyer (Verzi) a dorit sa afle despre un imprumut de 63.000 de lei de la Ion Niculescu, proprietarul unui hotel din Dambovita, de ce nu l-a declarat si cum l-a returnat de vreme ce a nu a avut venituri. Rovana Plumb a raspuns ca imprumutul a fost dat tot in contextul alegerilor parlamentare din 2016 si ulterior a fost rambursat.

De asemenea, Plumb a invocat legea si prevederile ei pentru a da asigurari ca politicienii nu vor fi recunoscatori pentru imprumuturile primite.

Germanul Axel Voss (CDU) a intrebat-o daca exista si alte imprumuturi acordate cu titlu personal pe care nu le-a mentionat in declaratia de avere, la care Plumb a invocat faptul ca, ieri, Autoritatea Electorala Permanenta a decis sa nu ramburseze o parte din cheltuielile de campanie ale PSD.

„Nu exista alte imprumuturi personale decat cel de 800.000 euro”, a mai spus ea, vorbind de imprumutul luat de la o banca pentru construirea locuintei mentionate in declaratia de interese.

Intrebata daca PSD nu va primi banii de la AEP, iar la randul sau ea sa nu primeasca banii de la PSD, si legat de imprumutul de 63.000 de lei care este interesul acestui om pentru acordarea imprumutului, Rovana Plumb a raspuns ca este vorba despre interesul de a avea construite strazi care sa ofere acces mai bun oamenilor la hotelul pe care il detine Ion Niculescu.

La intrebarea de ce nu se face donatia direct catre partid, ea a spus ca acesta „nu are legatura cu partidul” si ca imprumutul a fost acordat in conditiile legii 334/2006. 

Intrebata de francezul Gilles Lebreton cum se va rambursa imprumutul luat pentru campanie, care este calendarul rambursarii si care este mecanismul, Rovana Plumb a spus ca persoana respectiva nu are legatura cu statul si cu partidul. Ea a mentionat ca statul ramburseaza partidul, iar partidul candidatul.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta isi petrece vacanta in Caraibe pe cel mai mare vas de croaziera – Oasis of the Seas

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta a fost audiat in doua dosare, a anuntat Kovesi

Ioana Badulescu

Gabriel Mutu a initiat campania ”Ora de ucenicie” cu scopul de a revitaliza meseriile traditionale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult