Rovana Plumb: Mesajul lui Sebastian Kurz este inacceptabil
Politica

Rovana Plumb: Mesajul lui Sebastian Kurz este inacceptabil

Mesajul ministrului austriac de externe, Sebastian Kurz, cu privire la alocatiile acordate copiilor romani este incorect juridic si inacceptabil din punct de vedere politic, considera ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb.

„Am luat act cu surprindere si dezamagire de mesajul exprimat de catre ministrul de externe austriac, cu privire la alocatiile acordate copiilor romani. Masurile despre care vorbeste ministrul Sebastian Kurz, si care sper sa fie doar un gand nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE – principiul antidiscriminare si a celui privind libera circulatie a persoanelor.

Austria ar putea reduce alocatiile pentru copiii romani, a anuntat ministrul Sebastian Kurz

Pozitia MAE cu privire la anuntul lui Sebastian Kurz privind alocatiile copiilor romani din Austria

De asemenea, consider ca, politic, mesajul domnului Kurz este total inacceptabil si incompatibil cu functia detinuta, aceea de ministru al unui guvern care se supune legislatiei si principiilor europene. Totodata, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relatiilor bilateriale dintre Romania si Austria. Asigur cu toata responsabilitatea ca Guvernul Romaniei vegheaza la respectarea drepturilor cetatenilor romani ca si cetateni europeni si nu va accepta vreo forma de discriminare a acestora’, a declarat Rovana Plumb, intr-un comunicat transmis presei.

Stiri pe aceeasi tema

USR se apara dupa autodenuntul lui Mircea Kivu: Suntem un partid modern si pro-european

Ioana Badulescu

Vicepremier: Recunosc, nu a fost un succes acest Guvern

Cristiana Petrariu Bota

Mirel Palada, despre incidentul cu Mihai Gotiu: Am fost plecat. Nu mor caii cand vor useristii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult