Rovana Plumb: Mesajul lui Sebastian Kurz este inacceptabil
Politica

Rovana Plumb: Romania are fonduri europene consistente pentru infrastructura de transport, dar absorbtia banilor europeni se face cu ajutorul antreprenorilor, ei trebuie sa implementeze proiectele

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat ca Romania are fonduri europene consistente pentru infrastructura de transport (6,6 miliarde euro), dar absorbtia banilor europeni se face cu ajutorul antreprenorilor care trebuie sa implementeze proiectele si exista doua probleme majore in acest sens.

Rovana Plumb a sustinut ca sunt intarzieri intre 12 si 84 de luni in executia lucrarilor si nepredarea lucrarilor executate, pentru ca antreprenorii nu au facut cereri de plata.

La Ministerul Transporturilor a avut loc, marti, o intalnire a ministrilor Transporturilor si Fondurilor Europene cu reprezentanti ai celor mai importante firme de constructie de infrastructura rutiera si feroviara. Discutiile s-au desfasurat dupa ce comisarul european Corina Cretu le-a transmis celor doi ministri o scrisoare in care se declara „extrem de ingrijorata” cu privire la planificarea si implementarea proiectelor de infrastructura de transport care sunt cofinantate de Fondul de coeziune si de Fondul european de dezvoltare regionala (FEDER) in Romania.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, antreprenorii au prezentat stadiul de executie a lucrarilor de pe santiere si problemele administrative care ar fi dus la intarzieri in realizarea proiectelor, precum obtinerea greoaie a autorizatiilor de construire, intarzierea exproprierilor si birocratia excesiva.

Ministrul Lucian Sova le-a spus antreprenorilor ca este ingrijorat ca pe santiere nu se vad progresele asumate, precizand ca de la inceputul anului pana acum au fost introduse in Guvern mai multe acte normative care au asigurat front de lucru constructorilor pe santiere.

„Nu am inregistrat progresele pe care mi le-as fi dorit in sensul realizarii obiectivelor de o maniera mai eficienta. Santierele nu functioneaza astazi la parametrii pe care ni i-am propus impreuna. Am toata determinarea sa monitorizez, sa contribui la rezolvarea oricaror probleme administrative.

Orice solicitare administrativa aveti, nu ezitati sa o adresati Ministerului Transporturilor. In masura in care competentele imi permit, voi interveni alaturi de managementul CNAIR si CFR S.A. in rezolvarea problemelor administrative in cel mai scurt timp cu putinta. Sustin atat eforturile antreprenorilor, cat pe cele ale beneficiarilor in atingerea obiectivelor propuse in contracte pentru realizarea proiectelor de dezvoltare si reabilitare a infrastructurii rutiere si feroviare, insa cer mai multa implicare din partea antreprenorilor”, a spus ministrul Lucian Sova.

Stiri pe aceeasi tema

Reactia premierului Dacian Ciolos la declaratia lui Viktor Orban

Cristiana Petrariu Bota

Cum va vota UDMR la motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Chirica este candidatul PSD la Primaria Iasi. Gheorghe Nichita a fost scos din schema

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult