11.4 C
România
28 octombrie 2021
Roxana Bugheanu romanca primar din Italia
Externe

Roxana Bugheanu, o romanca in varsta de 38 de ani, candideaza la functia de primar in Italia

Roxana Bugheanu este o romanca in varsta de 38 de ani care candideaza la functia de primar in Italia. Roxana Bugheanu vrea sa fie primar in localitatea Marino (Roma), acolo unde dealtfel are si o afacere, potrivit publicatiei italiene Il Mesaggero. Comunitatea romaneasca reprezinta 5% din populația localitatii.

Roxana Bugheanu este stabilită in Italia de 16 ani, are dubla cetatenie si va candida pentru fotoliul de primar in localitatea Marino. De profesie mediator lingvistic si cultural, in prezent Roxana administreaza o societate comerciala in localitatea Marino. Romanca este casatorita cu un italian si este mama a doi baieti.

Romanca Roxana Bugheanu va candida pe lista civica „Convivenza tricolore”, formata din cetateni straini si italieni cu resedinta la Marino. Roxana Bugheanu a aderat la proiectul început inca din 2010 de asociatia „Antica Dacia”, condusa de Toma Romulus Sinca.

„Candidatura mea este rezultatul unei strategii politice menita să atragă atenţia atât clasei politice italiene, cât şi tuturor românilor prezenţi în Italia. Marino, în comparație cu alte localitati, este mai izolata si chiar mentalitatea este diferita”, a spus Roxana Bugheanu.

Din cei 1856 de români cu reşedinţa la Marino, până la această dată sunt înscrişi în jur de 1500 de conaţionali pe listele electorale suplimentare.

„Modelul nostru politic are la bază o experienţă de centru-dreapta, de care ne-am îndepărtat din mai multe cauze. Orientarea noastră are acum un nivel pragmatic, dincolo de orice ideologie şi cu precădere adresată comunităţii româneşti. Noi vrem să ne ocupăm de administraţia oraşuilui Marino şi lucrăm la un program complet împreună cu candidaţii italieni prezenţi în listă”, a spus romanca pentru blogul dinitalia.blogspot.ro.

„Noi românii suntem de două ori suspicioşi în privinţa politicii, în primul rând în privinţa politicii româneşti, chiar dacă necesitatea afirmării pozitive a prezenţei noastre în teritoriul orasului Marino este din ce în ce mai mare.Trebuie să ne trezim din somnul nepăsării şi al neîncrederii, trebuie să înţelegem că este în interesul tuturor să participăm la viaţa socială şi politică a oraşului Marino. Convivenza Tricolore, Lista civică a marinezilor români şi italieni s-a născut tocmai ca să găsim împreuna soluţii multelor probleme de zi cu zi.Invităm călduros cetăţenii români care înca nu s-au înscris pe listele electorale să efectueze înscrierea pe listele electorale, votul este un drept care, daca excercitat, poate să îmbunătăţească real atât traiul cât şi imaginea comunităţii noastre. Ne-o datorăm nouă înşine şi fiilor nostri”, mai declara Roxana Bugheanu.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Yulia Skripal nu se mai afla in stare critica, starea ei de sanatate ameliorandu-se rapid

Ioana Badulescu

Alexis Tsipras, prima declaratie dupa referendum: Grecia va merge inainte cu negocierile. Singura solutie e sa restructuram datoria

Cristiana Petrariu Bota

Trump vrea sa inchida Loteria Vizelor: E un dezastru. Cei care castiga nu sunt cei mai buni, trebuie sa ne descotorosim de ea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult