Rudel Obreja a
Social

Rudel Obreja a „fentat” instanta, inchizandu-si telefonul

Rudel Obreja, de negasit dupa ce a iesit din arest. Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, ieri, ca fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Gheorghe Nastasia si primarul orasului Lupeni, Cornel Rasmerita, sa nu fie trimisi in spatele gratiilor, ci sa fie arestati la domiciliu.

Decizia luata impotriva celor trei nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

In ceea ce il priveste pe Rudel Obreja, acesta nu a mai fi putut fi contactat de procurorii DNA dupa ce a parasit arestul ieri, pentru a fi citat in instanta, deoarece „si-a inchis telefonul”. Magistratii au stabilit un alt termen de judecata pentru a lua in discutie cererera de arestare preventiva in cazul acestuia pentru data de joi.

Rudel Obreja a fost eliberat, marti, din arestul Politiei Capitalei, intrucat mandatul de retinere, valabil 24 de ore, a expirat. La iesire, Obreja a declarat: „Eu am facut Gala aceasta pe fortele mele proprii. Mesajul pe care vi-l transmit este ca doamna Udrea este tinta principala, noi suntem niste mici portelanuri printre picioarele elefantilor”.

HotWeek.ro iti recomanda si: GALA BUTE: DNA a sarit pe Elena Udrea, fost ministru al Transporturilor

Amintim ca judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, noaptea trecuta, ca primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmerita, fostul consilier al Elenei Udrea, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sa fie cercetati de DNA sub control judiciar in dosarul Gala Bute.

Instanta a respins astfel solicitarea procurorilor de arestare a lui Cornel Resmerita, insa decizia nu este definitiva, anunta Agerpres. in acelasi dosar, instanta a stabilit ca cererea DNA de arestare preventiva a fostului presedinte al Federatiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, sa fie judecata pe 5 februarie.

HotWeek.ro iti recomanda si: Elena Udrea, mesaj pe Facebook: Vor dori sa-mi inchida gura, ma astept la inscenari

 

Rudel Obreja a fost retinut luni de catre DNA, impreuna cu primarul Cornel Resmerita, stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, si Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Pentru Obreja si Resmerita, procurorii au solicitat magistratilor arestarea preventiva, iar pentru consilierul lui Udrea si Gheorghe Nastasia, arestul la domiciliu.

Articole asemănătoare

DNA ar fi ridicat documente de la Ministerul Justitiei

Delia Ion

VIDEO. Noi imagini cu incendiul din Colectiv

Lucy Ionesco

Solomon Wigler, consilierul lui Sorin Oprescu, retinut de procurorii DNA

Lucy Ionesco