Rudel Obreja
Social

Rudel Obreja a fost arestat pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis miercuri, 5 februarie, ca Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, sa fie arestat preventiv, pentru o perioada de 29 de zile sub acuzatia de trafic de influenta.

Sorin Ovidiu Vintu, cunoscut om de afaceri, l-ar fi denunta pe Obreja ca ar fi cerut suma de un milion de euro de la o persoana judecata de instanta suprema, cu promisiunea ca ar interveni in favoarea acesteia, la judecatori, pentru o sentinta favorabila.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator un milion de euro. in schimbul banilor, sustin anchetatorii, fostul presedinte al FRB „a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul inaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului”. Hotararea respectiva avea in vedere judecarea recursului declarat de denuntator, in calitate de inculpat in respectiva cauza penala, impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, mai precizeaza DNA.

RUDEL OBREJA a impus ca 200.000 de euro din suma ceruta sa-i fie data inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta, dupa obtinerea solutiei favorabile, mai sustin procurorii anticoruptie.

„Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, RUDEL OBREJA a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a ‘noului cod’ (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)”, a mai aratat DNA.

Recursul din dosarul denuntatorului a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva.

Procurorii i-au prezentat lui RUDEL OBREJA acuzatiile si l-au retinut marti.
RUDEL OBREJA a fost in fata procurorilor anticoruptie si in dosarul galei „Campion pentru Romania”, fiind audiat in legatura cu organizarea meciului in care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, in 2011.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Articole asemănătoare

UBER, O APLICATIE VULNERABILA? 50.000 de numere de inmatriculare de la Uber, sustrase intr-un atac cibernetic

Lucy Ionesco

REZULTATE LOTO 27 APRILIE 2017. Reporturi consistente la 6 DIN 49, JOKER si NOROC

Delia Ion

Protestul diasporei din 10 august nu a primit avizul Primariei Bucuresti

Ioana Badulescu