-1.9 C
România
14 noiembrie 2024
Social

Rugaciune puternica de Sfantul Andrei. Ce traditii si obiceiuri trebuie respectate pentru sanatate si belsug

Sarbatoare mare pentru crestinatate. Sfantul Apostol Andrei este sfantul martir praznuit de credinciosii ortodocsi si catolici la data de 30 noiembrie. Sfantul Andrei este primul ucenic ales de Mantuitorul Iisus Hristos spre a-L urma. 

Mai jos puteti citi cea mai puternica rugaciune catre Sfantul Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei pe care o puteti rosti in aceasta zi sfanta. Nu doar pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei dumneavoastra, dar si pentru ajutor in toate.

Sfantul Andrei a renuntat la meseria de pescar pentru a urma calea lui Iisus Hristos, fiind un exemplu de credinta pentru toata lumea. In aceasta zi sfanta, milioane de credinciosi romani respecta o serie de traditii si obiceiuri pentru a avea parte de sanatate si belsug in casa, dar si pentru un viitor an plin de roade si impliniri.

Cea mai puternica rugaciune de Sfantul Andrei: 

In numele Tatalui, si Fiului, si Sfantului Duh, Domnului sa ne rugam!

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut faptura, nu intoarce dumnezeiasca Ta fata de la noi cei pacatosi, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre pe care in toata ziua, cu nesocotinta, in chip nenumarat le savarsim. Noi suntem pacatosi si patimasi, netrebnici si plini de rautate, iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii.

Nu ne lasa, Doamne, nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici nu rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci, pentru ca nu suntem vrednici a castiga prin sarguinta cea de toate zilele milostivirea Ta, daruieste-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugaciunile Apostolului Tau Andrei, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne intareste cu darul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor noastre, cu bucurie sa laudam praznuirea lui si sa slavim preasfant numele Tau, in vecii vecilor. Amin”.

Se spune ca aceasta rugaciune va fereste de necazuri si va apara casa si familia de primejdii. Totodata, de Sfantul Andrei, pe 30 noiembrie, este bine sa mergeti la biserica, dar daca nu o faceti in mod curent, sa va rugati la icoana Sfantului Apostol Andrei pentru ocrotire, sanatate si noroc.

Cine a fost Sfantul Andrei

Pentru cei care nu cunosc foarte multe despre sarbatoarea de astazi, acestia trebuie sa stie ca Sfantul Apostul Andrei, cel Intai chemat, s-a nascut in cetatea Betsaida, situata langa Marea Galileii. Numele cetatii inseamna „casa vanatorilor”, loc in care s-au nascut trei apostoli, pescari de meserie: Sfantul Apostol Petru si Sfantul Apostol Andrei, care erau frati, si Sfantul Apostol Filip.

Sfantul Andrei a fost initial ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul, afland de la acesta de intruparea Mantuitorului Hristos. Astfel ca nu dupa mult timp, Sfantul Ioan L-a aratat pe Iisus, zicand: „Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii” (Ioan, 1, 29).

Chiar daca de Sfantul Andrei sunt incurajate multe obiceiuri si traditii care sa ne bucura sufletul, romanii trebuie sa stie ca exista un anumit lucru strict interzis in aceasta zi de mare sarbatoare.

Traditia spune ca in aceasta zi sfanta, toti romanii trebuie sa il sarbatoreasca asa cum se cuvine pe Sfantul Andrei. Altminteri, se spune ca lupii ii vor manca animalele din gospodarie celui care nu praznuieste cu dedicare aceasta sarbatoare.

Un obicei stravechi arata ca oamenii trebuie sa ia 12 cepe si sa le duca in podul casei pana la Craciun. Astfel, fiecare ceapa va corespunde unei luni din an, iar cea care se va strica arata ca luna respectiva va fi una ploioasa,de vreme ce in restul lunilor va fi vreme numai buna de recolta.

In ceea ce priveste lucrurile pe care nu trebuie sa le faci in aceasta zi, Maria Pop, o localnica din Bihor, a explicat ca nu trebuie sa dai sub nicio forma bani cu imprumut sau in dar, deoarece acest lucru iti va aduce paguba in casa.

„De Sfantul Andrei nu se da imprumut ori in dar, caci vei pagubi. In unele sate, copiii taie mladite din pomii roditori (meri, peri, ciresi, visini, pruni etc.) si le pun in apa, la caldura, pentru a inmuguri pana la Sf. Vasile, cand fac din ele sorcove, pentru a-si sorcovi parintii si neamurile.

Traditia spune ca fetele masoara de Sfantul Andrei noua cescute pline cu apa, iar apoi le toarna intr-o strachina care se pune apoi sub o icoana.

A doua zi dimineata, apa din strachina se masoara din nou, cu aceeasi cescuta. Daca mai ramane apa pe fundul ei, atunci fetele vor avea noroc si se vor marita”, a explicat aceasta potrivit adevarul.ro.

 

Articole asemănătoare

Protest la Ateneul Roman in timpul ceremoniei de preluare de catre Romania a presedintiei Consiliului UE: „We want EU, PSD wants Russia”

Lucy Ionesco

Kovesi: O lege cu dedicatie! Este revoltator ca s-a cerut punct de vedere de la tot sistemul judiciar, dar nu s-a tinut cont

Delia Ion

Cristina Topescu a murit la varsta de 59 de ani. Jurnalista a murit acasa, cel mai probabil in somn

Lucy Ionesco