Rusia a blocat la sol intreaga flota de avioane Suhoi Superjet 100

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 26, 2016 13:33

Rusia a blocat la sol intreaga flota de avioane Suhoi Superjet 100

Rusia a blocat la sol intreaga flota de avioane Suhoi Superjet 100, cea mai noua aeronava civila. Decizia a fost luata de autoritatile aviatice ruse ca urmare a unor probleme tehnice, transmite Sputnik. 

Rosaviatsia, autoritatea de reglementare in domeniu, a decis sa blocheze la sol flota de avioane Suhoi Superjet 100 dupa depistarea unor probleme la partea metalica a cozii noului avion Suhoi, problema des intalnita la avioanele vechi.

Un comunicat de presa transmis de Suhoi si citat de Sputnik informeaza ca se inspecteaza intreaga flota “pentru a sustine navigabilitatea avioanelor civile Suhoi”. Defectiunea tehnica mentionata nu poate provoca un accident, insa “companiile aeriene trebuie sa verifice acest model”, precizeaza constructorul.

Pe de alta parte, compania nationala aeriana rusa Aeroflot a blocat la sol, sambata, in Ajunul Craciunului, 21 de avioane de tip Suhoi Superjet 100 care urmau sa efectueze zboruri pe rute rusesti de sarbatori.

Aceasta blocare la sol este ultima dintr-o serie de probleme care au afectat Suhoi, care a intampinat dificultati in introducerea noului avion civil de pasageri. Avionul este produs in cadrul unui parteneriat cu furnizori aeronautici europeni precum compania franceza Thales si constructorul francez de motoare Safran.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.