Externe

Rusia a bombardat Siria cu proiectile pe care scrie „pentru poporul nostru” si „pentru Paris”. VIDEO

Rusia a bombardat Statul Islamic cu proiectile pe care scrie „pentru poporul nostru” si „pentru Paris”. Mesajul lui Vladimir Putin a fost, insa, ca inca nu este suficient pentru eliminarea teroristilor din Siria si pentru protejarea Rusiei de eventuale atacuri teroriste.

Un „baraj” de rachete de croaziera au fost lansate de pe vase de lupta rusesti din Marea Caspica asupra unor „pozitii teroriste” din Siria, dupa cum a anuntat ministrul apararii de la Moscova, Serghei Shoigu. Tintele lovite sunt in Raqqa, fieful Statului islamic, dar si zonele Idlib si Alep.

Raidurile rusesti au fost efectuate, de asemenea, cu bombardiere cu raza luna de actiune. Proiectilele au avut si dedicatie. Un militar a scris pe bombele de aviatie mesajele: „pentru poporul nostru” si „pentru Paris”, cu cateva minute inaintea decolarii avioanelor de lupta de la bazele utilizate de fortele ruse in Siria.

„Trimitem un mesaj teroristilor pe cale aeriana” – a punctat ministrul rus al apararii, intr-un mesaj pe Twitter. Apoi, Serghei Shoigu a revenit cu o declaratie in care a vorbit despre „campania aeriana de represalii”, subliniind ca armata rusa a „inceput sa-si coordoneze actiunile cu fortele franceze”.

Rusia trimite in Franta un cadou neasteptat: Cainele Dobrynia il va inlocui pe Diesel. VIDEO

Politologul rus Stanislav Belkovski: Putin stia de atentatele de la Paris. Serviciile secrete ruse dispun de o retea extinsa de agenti la nivelul SI

Vladimir Putin, presedintele Rusiei: „Dragi tovarasi, un mare numar de operatiuni militare au fost efectuate in ultimele zile. Misunile au fost indeplinite si au fost indeplinite bine. Vreau sa va multumesc tuturor, dar si sa va atrag atentia ca inca nu e suficient pentru eliminarea teroristilor din Siria si pentru protejarea Rusiei de eventuale atacuri teroriste.”

Stiri pe aceeasi tema

Papa Francisc face apel la mass-media sa nu mai dezinformeze si le cere jurnalistilor sa evite coprofilia

Cristiana Petrariu Bota

Alerta in Suedia. Aeroportul Stockholm-Skavsta a fost evacuat partial

Cristiana Petrariu Bota

Ambasadorul Luca Niculescu a fost ales presedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult