Rusia ar putea ataca tari riverane Marii Negre, acuza Ucraina

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 4, 2015 00:24

Rusia ar putea ataca tari riverane Marii Negre, acuza Ucraina

Rusia ar putea ataca tari riverane Marii Negre, statele baltice sau Finlanda, avertizeaza Ucraina prin presedintele Petro Poroşenko, care a facut aceasta declaratie intr-un interviu acordat presei din Austria. Intrebat de reporterii publicaţiei austriece Kurier cat de departe poate merge Vladimir Putin cu actiunile militare, Petro Porosenko a raspuns: “Va merge atât de departe cât i se va permite, iar acest lucru nu este valabil doar pentru Ucraina, ci şi pentru restul lumii”.

“Oare este posibil ca Vladimir Putin să atace Finlanda? Da. Este posibil să atace ţările baltice? Da. Ţările riverane Mării Negre? Da”, a adăugat Poroşenko.

Novinite.com scrie ca Poroşenko s-a referit la România şi Bulgaria prin sintagma “ţări riverane Mării Negre”.

“În estul Ucrainei, nu luptăm doar pentru independenţa ţării noastre, ci şi pentru democraţie, libertate, pentru securitatea Europei”, a adăugat Poroşenko.

Petro Poroşenko avertiza in urma cu un an că Vladimir Putin i-a spus că armata rusă ar putea ajunge în state NATO “în doar două zile”.

Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană acuză Rusia de implicare în conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 şi soldat până acum cu cel puţin 6.500 de morţi.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.