-1.1 C
România
28 noiembrie 2020
Externe

Rusia ar putea ataca tari riverane Marii Negre, acuza Ucraina

Rusia ar putea ataca tari riverane Marii Negre, statele baltice sau Finlanda, avertizeaza Ucraina prin presedintele Petro Poroşenko, care a facut aceasta declaratie intr-un interviu acordat presei din Austria. Intrebat de reporterii publicaţiei austriece Kurier cat de departe poate merge Vladimir Putin cu actiunile militare, Petro Porosenko a raspuns: „Va merge atât de departe cât i se va permite, iar acest lucru nu este valabil doar pentru Ucraina, ci şi pentru restul lumii”.

„Oare este posibil ca Vladimir Putin să atace Finlanda? Da. Este posibil să atace ţările baltice? Da. Ţările riverane Mării Negre? Da”, a adăugat Poroşenko.

Novinite.com scrie ca Poroşenko s-a referit la România şi Bulgaria prin sintagma „ţări riverane Mării Negre”.

„În estul Ucrainei, nu luptăm doar pentru independenţa ţării noastre, ci şi pentru democraţie, libertate, pentru securitatea Europei”, a adăugat Poroşenko.

Petro Poroşenko avertiza in urma cu un an că Vladimir Putin i-a spus că armata rusă ar putea ajunge în state NATO „în doar două zile”.

Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană acuză Rusia de implicare în conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014 şi soldat până acum cu cel puţin 6.500 de morţi.

Stiri pe aceeasi tema

Europa cu trei cercuri concentrice, un profund psyche pentru natiunile aflate astazi in jocul european?

Ioana Badulescu

Ziarul rus Komsomolskaya Pravda acuza CIA de doborarea avionului Malaysia Airlines in Ucraina

Cristiana Petrariu Bota

Popularitatea lui Francois Hollande, la cote istorice

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult