14.4 C
România
27 octombrie 2020
Breaking News

RUSIA: Cea mai mare parada militara din istorie, la 70 de ani de la victoria impotriva Germaniei

Demonstraţie de forţă în Piaţa Roşie din Moscova. La sărbătorirea celor 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, Rusia a organizat cea mai mare paradă militară din istoria sa. 16.000 de soldaţi, 200 de tancuri şi blindate au defilat prin faţa tribunei, potrivit TVR. Piaţa a fost survolată de 150 de avioane şi elicoptere ale aviaţiei militare.

30 de lideri din întreaga lume au dat curs invitaţiei lui Vladimir Putin şi au venit la paradă. La dreapta preşedintelui Rusiei, omologul său chinez Xi Jinping, noteaza site-ul TVR. Liderii politci din Europa s-au remarcat prin absenţă. Doar preşedintele Cehiei şi cel al Serbiei au fost prezenţi. La începutul paradei, Putin a lansat o ameninţare voalată: „Atunci, în anii ’30, Europa intelectuală nu a văzut ameninţarea mortală a ideologiei naziste de la bun început. Şi acum, 70 de ani mai târziu, istoria ne îndeamnă iarăşi să fim prevăzători şi vigilenţi”.

Sute de mii de locuitori ai Moscovei s-au înghesuit pe marile bulevarde pentru a vedea batalioanele de elită ale forţelor armate ale Rusiei defilând în rânduri perfecte, mai noteaza TVR in pagina electronica.

Iti recomandam si: Parada din Piata Roşie, momentul culminant de confruntare cu exteriorul

Printre tancurile care au trecut prin faţa tribunei s-au aflat şi câteva vehicule T 14, cele mai noi blindate din dotarea armatei ruse. Până şi experţii occidentali recunosc că sunt cele mai bune tancuri produse la ora actuală şi că dotarea forţelor NATO în acest domeniu este deficitară.

Printre invitati, la loc de cinste, au fost şi veteranii „Marelui Război pentru Apărarea Partiei”, aşa cum este prezentată participarea Rusiei în ultima conflgraţie mondială. Bătrânii soldaţi şi ofiţeri aveau pieptul acoperit de medalii strălucitoare.

În portul Sevstopol din Peninsula Crimeea, flota rusă a trecut prin faţa a zeci de mii de spectatori. Deasupra navelor de luptă au zburat avioane militare.

Rusia a demonstrat, prin defilare, că statutul Crimeei este pecetluit.

Stiri pe aceeasi tema

Ce urmeaza in PSD dupa condamnarea lui Dragnea? Baronii locali isi ascut cutitele

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Sanatatii: Romania are centre de carantina in toata tara, supermarketurile au stocuri de alimente pentru o perioada buna de timp

Cristiana Petrariu Bota

Nicusor Dan a castigat Primaria Generala a Capitalei, sustinut de trei partide

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult