0.1 C
România
20 octombrie 2021
Vladimir Putin
Externe

Rusia va construi o centrala nucleara in Egipt, lucrarile ar trebui sa fie gata in 2022

Rusia si Egiptul vor semna in primavara un contract in valoare de 26 miliarde dolari pentru construirea unei centrale nucleare. Rosatom vrea sa semneze in primul trimestru din 2016 un contract cu privire la constructia primei centrale nucleare din Egipt, a declarat, luni, o sursa din interiorul societatii pentru agentiile rusesti Itar Tass si RIA Novosti.

In noiembrie, cele doua tari au semnat un acord interguvernamental pentru construirea primei centrale nucleare din Egipt, urmand ca Rusia sa-i acorde un imprumut care sa acopere costurile lucrarilor de constructie.

„Intentionam sa semnam un contract in valoare de peste 26 de miliarde de dolari in trimestrul I”, a declarat sursa.

Viitoarea centrala ar urma sa fie construita la Dabaa, nordul Egiptului, lucrarile fiind prognozate sa fie gata in 2022.

Egiptul intentiona sa construiasca o centrala nucleara la Dabaa inca din anii ’80, insa autoritatile de la Cairo au inghetat acest proiect dupa dezastrul din 1986 de la Cernobal.

Stiri pe aceeasi tema

Franta prelungeste starea de urgenta cu doua luni, pana la 24 iulie. Guvernul francez: Ridicarea restrictiilor la 23 mai ar fi prematura, riscurile sunt dovedite

Cristiana Petrariu Bota

MOLDOVA. Guvernul Sturza a fost respins, criza de la Chisinau se amplifica

Cristiana Petrariu Bota

F-35 Joint Strike Fighter, cel mai scump avion de lupta supersonic din istorie, aproape de lansare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult