Breaking News

RUSIA vs SUA: Obama respinge pozitia lui Putin care considera ca toti cei care i se opun lui Bashar al-Assad sunt teroristi

Rusia este acuzata ca doar 5% din atacurile din Siria vizeaza Statul Islamic, presedintele american Barack Obama afirmand ca strategia Moscovei duce la o catastrofa sigura. Barack Obama l-a pus in garda pe Vladimir Putin, avertizandu-l in aceasta privinta. Presedintele american a respins pozitia Moscovei care considera ca toti cei care i se opun lui Bashar al-Assad sunt teroristi. „Raidurile aeriene in sprijinul regimului sirian nu fac decat sa slabeasca si mai mult opozitia moderata si sa intareasca Statul Islamic”, a insistat Obama.

Pe aceeasi lungime de unda sunt presedintele Frantei si cancelarul Germaniei. „I-am spus presedintelui Putin: tinta bombardamentelor trebuies a fie Daesh si numai Daesh”, a declarat Francois Hollande, folosind acronimul arab pentru „Statul Islamic”.

„Dumnezeu e mare”, repeta cativa salvatori, in timp ce scot copii afara dintr-o cladire care pare surpata partial, la Douma, langa Damasc. Insa atunci cand cei mici erau trecuti in brate, de la un voluntar la altul, se aude un sunet lugubru care se apropie amenintator. O racheta explodeaza chiar acolo.

Rusia a atacat vineri in Siria sase tinte inamice

Oamenii ingroziti sunt acoperiti de praf si fum. Imaginile socante au fost filmate de grupul de voluntari intitulat „Apararea civila siriana”. Totusi, nu se poate spune cine a lansat rachetele.

In schimb, martorii sustin ca imaginile au fost filmate pe 1 octombrie, dupa unul dintre primele bombardamente ale aviatiei ruse, intr-o periferie a Damascului.

Aviatia rusa continuta sustinut raidurile, care ar putea dura cateva luni, dupa cum spun oficiali de la Moscova. Rachetele rusesti au cazut, in sfarsit, la Raqqa, fieful Statului Islamic, dar si provincii ca Alepp, Hama si Idlib, unde sunt mai degraba pozitii ale rebelilor care se opun regimului Bashar al-Assad, decat ale jihadistilor din Statul Islamic.

Barack Obama, presedintele SUA: „Privitor la cea spus domnul Putin, presedintele rus nu face nicio distinctie intre Statul Islamic si opozitia moderata sunita, care vrea indepartarea regimului Assad. Din perspectiva rusa, toti sunt teroristi si asta este o reteta pentru dezastru.”

Francois Hollande, presedintele Frantei: „I-am spus presedintelui Putin ca loviturile aeriene trebuie sa vizeze Daesh si numai Daesh. Nu avem alte tinte”

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Am spus foarte clar ca Daesh este dusmanul cu care trebuie sa luptam”.
Totusi, Statele Unite si Rusia nu se vor angaja intr-un razboi prin procura in Siria, din cauza abordarii diferite, a tinut sa sublinieze presedintele Obama, in ultima sa conferinta de presa.

Numai o lovitura din 20 ale fortelor aeriene ruse in Siria vizeaza combatanti ai gruparii Statul Islamic (SI), a deplans sambata ministrul britanic al apararii Michael Fallon, informeaza AFP. Serviciile secrete britanice au observat ca 5% din loviturile rusesti ar fi vizat combatanti ai organizatiei jihadiste si ca majoritatea raidurilor au facut „civili ucisi” si au vizat opozitia moderata fata de regimul presedintelui Bashar al-Assad, a declarat Fallon pentru cotidianul The Sun. El a estimat ca interventia rusa „a complicat” mai mult situatia.

(Sursa: Pro TV)

Articole asemănătoare

A fost anuntat numele noului bebelus regal al Marii Britanii, fiul ducesei Meghan de Sussex si al printului Harry

Lucy Ionesco

Andrei Gheorghe a murit din cauza unui stop cardio-respirator cu cateva ore inainte de a fi gasit in propria locuinta

Ioana Badulescu

Roșia Montană a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

Ioana Badulescu