Russi Taylor, vocea lui Minnie Mouse in ultimele trei decenii, a murit in California

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 28, 2019 11:57

Russi Taylor, vocea lui Minnie Mouse in ultimele trei decenii, a murit in California

Tragedie in lumea filmului. Russi Taylor, cea care a fost vocea lui Minnie Mouse in ultimele trei decenii, a murit in California la 75 de ani, a informat duminica compania Walt Disney.

„Minnie Mouse si-a pierdut vocea prin moartea lui Russi Taylor”, a declarat intr-un comunicat presedintele si directorul executiv al companiei, Bob Iger, ca omagiu adus actritei care in ultimii 40 de ani si-a imprumutat vocea unei multimi de personaje, dar care era in principal cunoscuta ca partenera lui Mickey Mouse.

„Timp de peste 30 de ani, Minnie si Russi au lucrat impreuna pentru a distra milioane de persoane din intreaga lume, intr-o asociere care a facut din Minne o figura emblematica de talie mondiala indragita de toti si o legenda a companiei Disney”, a precizat Iger, pentru EFE, citata de Agerpres.

Walt Disney a angajat-o pe Russi Taylor cand era mica

Nascuta in Massachusetts, in 1944, legatura lui Russi Taylor cu compania Disney i-a marcat intreaga viata, cum ea insasi a povestit intr-o anecdota.

„Cand eram mica , am fost cu mama si cu fratele meu in Disneyland. Ne-am asezat pe o banca sa mancam floricele de porumb si l-am vazut alaturi pe Walt (Disney). Ne-am prezentat si am impartit floricele de porumb. M-a intrebat ce vreau sa fac cand voi fi mare iar eu i-am raspuns: «Vreau sa lucrez pentru dumneavoastra» . El mi-a raspuns «Ok»…si asta am facut pana acum”, a povestit actrita. In 1986, a devenit vocea lui Minnie intr-o competitie dura alaturi de alte 200 de aspirante.

Russi Taylor a fost vocea lui Minnie in filme ca „Who Framed Roger Rabbit”, „Runaway Brain”, „Get a Horse’ y ‘Mickey, Donald, Goofy: Three Musketeers” si in serialele de televiziune precum „Mickey Mouse Works”, „House of Mouse”, „Mickey Mouse Clubhouse”, sau „Mickey and de Roadster Racers”.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.