-6.4 C
România
22 ianuarie 2022
Incident aviatic in Irlanda: Doua avioane Ryanair s-au acrosat pe aeroportul din Dublin
Externe

Ryanair a incheiat anul fiscal cu un profit de record si intentioneaza sa pastreze politica de ieftinire a biletelor

Ryanair este compania low-cost irlandeza care a devenit lider pe piata la capitolul numar de clienti anual. Conducatorii companiei au anuntat marti ca rapoartele financiare au depasit cu mult estimarile initiale. Ryanair a inregistrat un profit record desi in momentul anuntarii Brexitului existau temeri ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va afecta negativ numarul de pasageri ai companiei.

Urmatorul obicetiv al Ryanair este acela de a-si creste activitatea in tari precum Romania, Polonia, Italia si Germania, profitand de schimbarile surveite la nivelul companiilor de profil din statele respective si, in special, de restructurarile efectuate de Air Berlin si Alitalia.

Pentru anul fiscal incheiat la 31 martie, Ryanair a anuntat un profit de 1,316 miliarde de euro (1,47 miliarde de dolari). De-a lungul anului trecut, Ryanair a inregistrat o scadere a preturilor biletelor de calatorie cu 13% si, pentru anul fiscal care se termina la sfarsitul lui martie 2018 se prevede o scadere a biletelor cu 5-7 procente.

Compania opereaza 1.800 de zboruri zilnice in 33 de tari si in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie a transportat 120 de milioane de pasageri, in crestere fata de estimarea initiala de 116 milioane. Obiectivul Ryanair de a transporta 130 de milioane de pasageri in anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2018 implica o crestere de aproximativ 8%, fata de avansul de 13% din acest an. „Suntem incântati sa raportam o crestere de 6% a profitului dupa taxe in pofida conditiilor dificile, provocate de atentatele din unele orase europene si de deprecierea semnificativa a lirei sterline in urma votului din iunie 2016”, a afirmat directorul general Michael O’Leary.

Marti, Ryanair a anuntat un program de rascumparari de actiuni, in valoare de 600 de milioane de euro, astfel incât totalul returnat actionarilor din 2008 va depasi 5,4 miliarde de euro. Factorul de incarcare (numarul scaunelor sunt ocupate la fiecare zbor) s-a situat la 93%, in anul fiscal care s-a incheiat la 31 martie 2017.

Rezultatul referendumului din Marea Britanie a sporit volatilitatea de pe pietele financiare si a dus la o depreciere semnificativa a lirei sterline.

Ryanair opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova. Anul trecut, compania a avut in România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimeaza o crestere de 40%, dupa ce vor fi introduse patru noi rute.

Stiri pe aceeasi tema

Sezonul cultural Romania – Franta a fost inaugurat la Paris de presedintele Iohannis si Emmanuel Macron. La 100 de ani de la Marea Unire, cele doua tari sunt tot impreuna!

Ioana Badulescu

Politologul rus Stanislav Belkovski: Putin stia de atentatele de la Paris. Serviciile secrete ruse dispun de o retea extinsa de agenti la nivelul SI

Cristiana Petrariu Bota

Marea Britanie revine pentru ultima oara la masa negocierilor cu UE pentru un acord Brexit

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult