Romani blocati la Roma, dupa ce cursa Ryanair cu care ar fi trebuit sa ajunga la Bucuresti a fost anulata din cauza vremii
Externe

Ryanair anuleaza 600 de zboruri in Europa pe fondul unei greve a personalului de cabina

Compania aeriană low-cost Ryanair anunţă anularea a 600 de zboruri în Europa între 25 şi 26 iulie pe fondul unei greve a personalului de cabină. Este vorba de angajaţi din Spania, Portugalia şi Belgia. O sută de mii de pasageri vor fi afectaţi.

Puteţi cere o despăgubire în cazul în care avionul cu care trebuia să plecaţi nu a mai decolat sau a avut mai multe ore de întârziere. În Franţa, numărul celor care au cerut despăgubiri a explodat de la începutul acestui an.

Mai bine de un milion de pasageri francezi au fost afectaţi de întârzierea, anularea sau supra-rezervarea unui zbor. Ei au dreptul la indemnizaţii în valoare de 353 de milioane de euro, cu 200 de milioane de euro mai mult decât în primul semestru din 2017, potrivit site-ului AirHelp, o platformă americană ce propune călătorilor să îi acompanieze în demersul lor de a obţine o despăgubire.

În primul semestru din 2017, doar aproximativ 400.000 de pasageri francezi au avut probleme cu avioanele la care şi-au cumpărat un bilet. Greve, întârzieri, anulări de zboruri – toate au menţinut la sol pasagerul francez. Mulţi pasageri nu ştiu că pot cere o despăgubire astfel încât mai bine de 5 miliarde de euro sunt nereclamaţi, anual, la nivel mondiaL.

Potrivit Les Echos, unul dintre motivele multiplicării întârzierilor este lipsa mijloacelor de control aerian francez. O problemă ce generează 33% din întârzierile constatate în spaţiul aerian european. Societatea americană consideră şi că infrastructura aeroportuară insuficientă, penuria de piloţi şi creşterea preţului la carburant – sunt la originea unei creşteri a preţului biletelor.

În plus, au loc greve iar companiile sunt obligate să ofere importante indemnizaţii pasagerilor ţinuţi la sol.

La nivel mondial, cei 4,5 milioane de călători lăsaţi la sol în prima parte din 2018, au dreptul la 1,9 miliarde de euro despăgubiri, cu 500 de milioane de euro în plus faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

La începutul anului 2018, Curtea de Justiţie a UE a decis că grevele companiilor aeriene, chiar şi fără preaviz făcute, nu pot fi considerate ca şi « circumstanţe extraordinare ». Prin consecinţă trebuie să despăgubească pasagerul, la fel de bine ca şi în cazul în care un călător şi-a pierdut corespondenţa din cauza unei întârzieri prea mari.

În ciuda acestor rezultate proaste, lucrurile nu se vor ameliora în al doilea semestru. Într-o perioadă în care preţul carburantului creşte, pasagerii cumpără bilete tot mai scumpe căci companiile aviatice nu doresc să îşi reducă profitul, comentează Le Figaro.

Stiri pe aceeasi tema

O rezolutie a Parlamentului European, votata la Strasbourg, cere statelor membre aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen

Ioana Badulescu

Focul de la Notre Dame a fost stins complet. Echipajele verifica stabilitatea cladirii si evacueaza operele de arta

Cristiana Petrariu Bota

Comunicat MAE cu privire la declaratia presedintelui CE, Jose Manuel Barroso

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult