Guvernul Orban a cazut prin motiune de cenzura, cearta politica va fi arbitrata de Klaus Iohannis
Breaking News Social

S-a adoptat proiectul care obliga angajatorii sa acorde zile libere platite pentru parinti

Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, joi, proiectul de lege care obligă angajatorii să acorde zile libere plătite părinților care nu au cu cine să-și lase copiii in cazul unor situaţii speciale. 

Propunerea legislativă privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ a fost adoptată în plenul Senatului in 3 martie.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

Pe aceeasi tema: Se inchid sapte puncte de trecere a frontierei cu Romania, in contextul cresterii numarului de cazuri de coronavirus in Europa

Programul de lucru al profesorilor, in perioada suspendarii cursurilor, va fi stabilit de directorii unitatilor de invatamant

OMS a declarat pandemie de coronavirus la nivel mondial

Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net.

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

Inițiatorii, mai mulți parlamentari PSD-ALDE, propun ca zilele libere plătite să fie acordate pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea unităților de învățământ.

Proiectul va fi trimis plenului Camerei Deputaților, programat să înceapă la ora 14:00, care este forul decizional.

Stiri pe aceeasi tema

Legea antifumat, in vigoare incepand din martie. Ce amenzi risca fumatorii, dar si patronii de restaurante

Cristiana Petrariu Bota

Salarii majorate de la 1 iulie 2017 pentru militari si personalul contractual din MApN

Ioana Badulescu

Romania a luat o decizie de urgenta, dupa atacurile de la Londra

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult