18.9 C
România
25 septembrie 2021
Social

S-a stins din viata Prof. Dr. Paul Stoicescu. Lumea pneumologica romaneasca a ramas fara unul din mentorii sai marcanti

Prof. Dr. Paul Stoicescu, un reper in pneumologia din Romania, s-a stins din viata miercuri, 16 decembrie. Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) isi exprima regretul pentru plecarea din aceasta lume a medicului Paul Stoicescu, important mentor al lumii pneumologice romanesti,  cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din Romania.

Dr. Paul Stoicescu a fost o personalitate care a marcat destinul Pneumologiei Romanesti, avand 34 de ani de activitate in Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Inmormantarea dr. Paul Stoicescu va avea loc intr-un cadru restrans, numai cu membrii familiei, avand in vedere restrictiile pandemiei.

„Vom comemora impreuna memoria LUI printr-un eveniment amplu, eveniment ce va fi organizat dupa depasirea restrictiilor impuse de pandemie”, precizeaza CMMB.

Lumea pneumologica romaneasca a ramas fara unul din mentorii sai cei mai importanti, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din Romania. S-a stins din viata la data de 16 Decembrie 2020.

A trecut in eternitate o personalitate marcanta, un coleg desavarsit, creator de scoala in domeniul acestei specialitati, o puternica personalitate care si-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbarile profunde din lumea pneumologiei romanesti. Si, mai presus de toate, a trecut DINCOLO UN OM CU SUFLET MARE SI FRUMOS. UN OM A CARUI AMINTIRE VA RAMANE IN MINTEA SI SUFLETUL TUTUROR CELOR CARE L-AU CUNOSCUT.

Inmormantarea se va desfasura intr-un cadru restrans, numai cu membrii familiei, avand in vedere restrictiile pandemiei. Vom comemora impreuna memoria LUI printr-un eveniment amplu, eveniment ce va fi organizat dupa depasirea restrictiilor impuse de pandemie.

A fost un om bun care a crescut oameni buni care, la randul lor, cresc oameni buni si asta e o mostenire inestimabila. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!„, se arata in mesajul semnat de familie si colegi.

Medicul Paul Stoicescu s-a nascut in 1935 si a marcat destinul pneumologiei romanesti din ultima perioada, prin 34 de ani de activitate in cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Ioan Paul Stoicescu fost presedinte de Onoare al Societatii Romane de Pneumologie si presedinte al Societatii Romane de Pneumoftiziologie si de asemenea, a fost membru al Societatii Americane de Boli Toracice si al Societatii Europene de Boli Respiratorii.

Poti citi si: Medicul Dumitru Dobrescu, creatorul unei scoli romanesti de farmacologie, a plecat intr-o alta lume
Doliu in aviatia militara! A murit Col. Dr. Paul Tentea, medicul militar care a ramas credincios Bazei Aeriene de la Borcea pana la trecerea sa in rezerva
Theodor Ouatu, militar de cariera, a fost inmormantat cu onoruri militare. Fratele sau, artistul Cezar Ouatu: Teutu meu, sunt gol si-mi pare tare rau

De mentionat este faptul ca in anul 2000, medicul a fost decorat de catre presedintele Romaniei, cu Ordinul National „Pentru merit” in grad de „Comandor” .

Intre anii, 1998 – 2006, profesorul a fost director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” Bucuresti.

De asemenea, a fost presedinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sanatatii si manager al Programului National de Control al Tuberculozei.

Totodata, de-a lungul carierei sale, profesorul a publicat peste 300 lucrari stiintifice, printre care “Ghid actualizat pentru managementul astmului”, “Indrumar (Ghid) pentru asistentii comunitari si sociali care sunt implicati in Programul de Control al Tuberculozei”, “Ghid pentru laboratoare BK” sau “Ghid pentru managementul medicamentelor anti TB”.

Stiri pe aceeasi tema

Romania a intrat in stare de alerta. Pentru ce motive putem iesi din localitate

Cristiana Petrariu Bota

Gabriel Cotabita isi revine, artistul ar fi raspuns la prezenta fetelor

Cristiana Petrariu Bota

De Sfanta Maria, CFR a introdus mai multe trenuri suplimentare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult