cum îmbunătățim estetica dinților noștri
Recomandari

Să arăți bine înseamnă să te simți bine: cum îmbunătățim estetica dinților noștri

Chiar dacă ne lăsăm adesea furați de gândul că estetica este un lucru superficial, în realitate lucrurile stau diferit: starea noastră de spirit este profund influențată de felul în care ne raportăm la noi înșine.

Micile detalii ne pot face să ne uităm (sau nu) cu drag la persoana din oglindă – iar pe fondul unui an în care jumătate de față ne-a fost acoperită de mască, relaxarea restricțiilor și eliminarea măștilor din exterior ne face să vrem să zâmbim mai mult. Mai bine. Nu doar zâmbetul poate fi îmbunătățit în cabinetul stomatologului – ci și confortul psihic și starea de bine, atribute vitale în era post-covid.

Albirea dentară – da sau ba pentru frumusețea dentară

Albirea dentară este subiectul în jurul căruia s-au țesut cele mai multe mituri în sfera digitală, însă majoritatea sunt complet neadevărate – albirea dentară profesională nu dăunează nicidecum dinților ci, dimpotrivă, le redă strălucirea și revitalizarea de altădată.

Mai ales atunci când suntem consumatori de cafea sau fumători, dinții noștri își pierd albul strălucitor pe care îl adorăm – însă stomatologia dentară vine cu soluții. Albirea dentară profesională, în cabinet, este cea mai sigură albire dentară care readuce dinții la albul natural, făcându-i să pară mai strălucitori ca niciodată. Când vorbim despre cat costa albirea dintilor, prețul diferă de la specialist la specialist, în funcție de tehnologia folosită, însă e important de reținut că o albire dentară profesională nu este o cheltuială, ci o investiție.

Albirea dentară la domiciliu nu este recomandată – chiar dacă este în aparență mai ieftină, aceasta nu va ajunge nici pe departe la rezultatele din cabinet, iar „remediile” naturiste care circulă în online – precum lămâia – pot fi mai dăunătoare decât utile.

Aparatul dentar, doar pentru copii și adolescenți?

Alinierea incorectă a dinților nu ridică doar probleme de estetică, ci și de funcționalitate. Miturile întâlnite spun că aparatul dentar funcționează doar în cazul copiilor – nimic mai neadevărat. Într-adevăr, tratamentul cu aparat dentar este mai lung uneori la adulți decât în cazul copiilor, deci tratamentul ortodontic va fi abordat diferit, însă rezultatele sale sunt la fel de benefice – estetică îmbunătățită, dinți aliniați, mușcătură corectată.

Indiferent dacă ai 13 sau 53 de ani, un ortodont Bucuresti va reuși să găsească soluția optimă pentru tine și nevoile tale. Stomatologia și ortodonția sunt în continuă modernizare, astfel că poți opta pentru soluții premium, complet transparente și insesizabile, precum aparatul dentar invisalign; tratamentele ortodontice tratează o serie vastă de probleme dentare și nu sunt dedicate doar copiilor sau adolescenților, ele funcționează indiferent de vârstă, având un rezultat comun: dinți mai frumoși ca niciodată.

Fațetarea dentară – necesitate sau „moft”

În unele cazuri, pacienții nu se pot bucura de albire dentară profesională – aceasta nu se poate efectua dacă am avut parte de reconstrucții coronare sau dinți frontali obturați; în aceste cazuri, stomatologia vine cu altă soluție care ne garantează o estetică desăvârșită: fațetarea dentară.

Prin fațetare se aplica pe suprafața dentară o peliculă subțire de porțelan sau acril și toate colorațiile dentare – indiferent de gravitatea lor – se fac nevăzute. Mai mult decât atât, fațetarea este soluția optimă de tratament dacă dinții noștri sunt ciobiți, deformați sau fisurați – fațetele dentare vor îmbrăca dintele natural, astfel încât dinții noștri vor fi în permanență albi, strălucitori, impecabili.

Zâmbetul ne guvernează – dacă suntem mulțumiți de cum arată dantura, vom zâmbi mai mult. Mai sincer. Iar într-o epoca dominată de tristețe și anxietate, să zâmbim mai mult este vital pentru confortul nostru psihic. Estetica desăvârșită a dinților nu este doar un moft – ci o necesitate pentru ca noi să ne simțim bine atât în raport cu noi înșine, cât și cu ceilalți.

Un dinte ciobit sau pătat ne va afecta, inevitabil, relațiile cu cei din jur; estetica dentară vine cu soluții menite să ne re-ancoreze în bucuria de a zâmbi sincer. Mai mult ca niciodată, avem nevoie să zâmbim mult și bine; să arăți bine înseamnă să te simți bine, iar procedurile de estetică dentară ne propulsează înspre cea mai bună variantă a noastră.

Stiri pe aceeasi tema

6 metode de optimizare a vitezei site-ului tau pe care le poate face oricine

Cristiana Petrariu Bota

Trendurile lui 2021 în materie de hairstyle – să arăți bine înseamnă să te simți bine, cu Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel

Abcesul dentar – simptome, cauze și tratament

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult