Sa gatim cu Flory Kitchen: Fructe de mare la cuptor, un deliciu usor si savuros in plin sezon estival

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 20, 2019 12:34

Sa gatim cu Flory Kitchen: Fructe de mare la cuptor, un deliciu usor si savuros in plin sezon estival

Fructele de mare sunt, fara doar si poate, delicioase si reprezinta o sursa foarte buna de minerale, vitamine si proteine, fiind bogate in acizi grasi Omega 3, vitamina B12, zinc, seleniu si iod. Chiar daca denumirea lor este „fructe”, acestea sunt un ansamblu de animale marine (crustacee) mici: creveti, stridii, midii, homari, crabi, caracatita etc. Astazi va propunem o reteta culinara simpla si tare gustoasa – fructe de mare la cuptor – oferita de Flory Dobre Burlacu, o constanteanca pasionata de arta culinara. De profesie artist vestimentar si de 2 ani blogger culinar, Flory crede in bucatele bine alese si gatite cu dragoste.

“Totul a inceput din pasiune pentru aceasta minunata si versatila arta – gatitul. Pentru mine, bucataria este inima casei, este locul unde impartasesti cu cei dragi aromele bucatelor bine alese si gatite cu dragoste. Pasiunea este cel mai de pret condiment pe care il poti pune intr-o mancare”, sustine bloggerita, care se declara dispusa sa va invete sa gatiti cu dragoste si sa va dezvoltati pasiunea pentru arta culinara.

Alaturi de Flory vom pregati “Fructe de mare la cuptor”. Este o reteta care se gateste usor si face senzatie in acest sezon estival. Din bucataria Flory Kitchen am aflat secretele acestei retete savuroase, pe care vi le dezvaluim in cele ce urmeaza.

Amintim inainte de a ne apuca de gatit ca fructele de mare au intrat in meniul romanilor in special in ultimii ani, ele putand fi achizitionate pe tot parcursul anului din supermarket-uri.

Fructe de mare la cuptor

Ingrediente necesare: 

5-6 cartofi;
400 gr. creveti;
250 gr. mix de fructe de mare cu midii;
200 ml. vin alb;
400 gr. inele de calamar;
1 lamaie;
4 catei de usturoi;
150 gr. rosii cherry;
o legatura de patrunjel;
sare, piper, condiment pentru fructe de mare.

Mod de preparare:

Intr-o tava de cuptor se adauga cateva linguri de ulei de masline, apoi se aseaza cartofii taiati in cubulete mai mari sau mai mici, dupa preferinte, peste care se presara un praf de sare si piper. Se taie usturoiul in cubulete si se aseaza peste patura de cartofi.

Mixul de midii se amesteca cu un piure de rosii si se dispune uniform peste cartofi. Puteti folosi atat carne de midii, cat si midii in cochilie. Adaugati inelele de calamar si jumatati de rosii cherry pentru un plus de savoare. Crevetii se aseaza deasupra, asezonati cu felii subtiri de lamaie. Adaugam o tusa finala de sare si piper, apoi desavarsim gustul cu un praf de condiment special pentru fructe de mare.

Presaram ulei de masline si dam tava la cuptor pentru 20 de minute, dupa care adaugam vinul si patrunjelul. Dupa inca 15 minute de stat la cuptor, tava de fructe de mare este gata de a fi servita. Pofta buna!

Va prezentam mai jos reteta video direct din bucataria talentatei constantence, pe care o puteti urmari la canalul de Youtube Flory Kitchen sau pe site-ul florykitchen.ro.

 

 

 

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.