Salamul de Sibiu va putea fi produs de cinci firme romanesti pe baza retetei traditionale

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 11, 2016 23:26

Salamul de Sibiu va putea fi produs de cinci firme romanesti pe baza retetei traditionale

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, vineri, ca cinci firme românești au dreptul să producă Salamul de Sibiu pe baza rețetei tradiționale. Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România sunt firmele care vor avea dreptuls a produca Salamul de Sibiu.

Dan Suciu a spus că s-au mâncat sandvisuri cu Salam de Sibiu la ședința extraordinară de Guvern la care s-a aprobat Ordonanța de Urgență privind interceptările, tocmai pentru a se marca faptul că vineri s-a obținut statutul de marcă cu indicație geografică pentru acest produs, transmite Digi 24.

Vezi si: Salamul de Sibiu, inregistrat ca produs de Indicatie Geografica Protejata

 60.000 de tone de grau din Romania, vandute Guvernului din Egipt

ATENTIE, nu se pune sare in mujdeiul de usturoi! Ce boli poate vindeca usturoiul

„Sunt cinci firme care au acest drept de a-l produce pe baza rețetei tradiționale și am vrut să marcăm împreună momentul, dacă și-așa ne-a prins seara până la ora asta în clădirea Guvernului”, le-a spus Dan Suciu jurnaliștilor.

Cele cinci firme care au dreptul să producă Salamul de Sibiu sunt Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România.

Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011. Potrivit autorităților, urmează ca în curând să fie recunoscută și Telemeaua de Ibănești.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.