Salam de Sibiu
Social

Salamul de Sibiu va putea fi produs de cinci firme romanesti pe baza retetei traditionale

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, vineri, ca cinci firme românești au dreptul să producă Salamul de Sibiu pe baza rețetei tradiționale. Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România sunt firmele care vor avea dreptuls a produca Salamul de Sibiu.

Dan Suciu a spus că s-au mâncat sandvisuri cu Salam de Sibiu la ședința extraordinară de Guvern la care s-a aprobat Ordonanța de Urgență privind interceptările, tocmai pentru a se marca faptul că vineri s-a obținut statutul de marcă cu indicație geografică pentru acest produs, transmite Digi 24.

Vezi si: Salamul de Sibiu, inregistrat ca produs de Indicatie Geografica Protejata

 60.000 de tone de grau din Romania, vandute Guvernului din Egipt

ATENTIE, nu se pune sare in mujdeiul de usturoi! Ce boli poate vindeca usturoiul

„Sunt cinci firme care au acest drept de a-l produce pe baza rețetei tradiționale și am vrut să marcăm împreună momentul, dacă și-așa ne-a prins seara până la ora asta în clădirea Guvernului”, le-a spus Dan Suciu jurnaliștilor.

Cele cinci firme care au dreptul să producă Salamul de Sibiu sunt Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România.

Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011. Potrivit autorităților, urmează ca în curând să fie recunoscută și Telemeaua de Ibănești.

Related posts

Sanitas: Brancardierii, infirmierele si personalul TESA din spitale ameninta cu greva spontana, daca nu vor primi salarii majorate de la 1 martie

Ioana Badulescu

Copiii incadrati in cele patru grade de handicap pot primi un stimulent financiar in valoare de 1.000 lei/luna

Delia Ion

APIA propune o taxa de poluare, o taxa de congestie si crearea unui Fond pentru Aer Curat

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult