Greva in primarii pe 12 iulie 2016
Social

Greva in primarii si Administratia Publica pe 12 iulie din cauza salariilor

Greva in Administratia Publica, marti, din cauza salariilor. Angajatii din primarii si celelalte institutii din Administratia Publica din Bucuresti si din tara vor intra in greva pe 12 iulie, pe parcursul intregii zile, nemultumiti ca negocierile cu Ministerul Muncii privind cresterea salariilor nu a ajuns la niciun punct comun.

Concret, angajatii din administratia publica vor inceta activitatea in toata tara, pe toata durata programului de lucru. Vor participa sindicatele si salariatii care au aderat la formele de protest initiate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administratie.

Daca nici acum nu le vor solutionate nemultumirile, se va ajunge la greva generala pe termen nelimitat in data de 19 iulie. In Bucuresti, participa la greva Primăria Generala si Primaria Sectorului 3, a declarat Bogdan Şchiop, secretar general al FNSA.

Sindicalistii din Administratie sustin ca majoritatea angajatilor din primarii si consilii judetene are venituri salariale brute apropiate ca valoare sau chiar egale cu salariul minim brut pe economie (1.250 lei de la 1 mai 2016) si spun ca noua ordonanta de salarizare nu ii avantajeaza.

Greva in Administratie din cauza OUG 20/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in 2016

SALARIZARE 2016. Ordonanta privind salariile bugetarilor, publicata in Monitorul Oficial. Ce salarii vor avea profesorii si medicii

Reprezentanţii Federatiei Naţionale a Sindicatelor din Administratie au purtat, in weekend, negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii susţin că nu s-a ajuns la un consens. Sindicaliștii susțin că salariații din administrația publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).

La începutul lunii, în 5 iulie, sindicaliştii din administraţia publică au intrat în grevă timp de o oră. Aceştia cer majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului din administrația publică locală cu 25% și acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariații care primesc și cei care nu-l primesc. Totodată, ei cer ca salariații din administrația publică locală să beneficieze de vouchere de vacanță.

Stiri pe aceeasi tema

Spitalele din Romania cu cele mai multe infectii nozocomiale. Vezi si topul judetelor care au raportat cele mai putine infectii

Cristiana Petrariu Bota

Cutremur in Vrancea inregistrat duminica, 4 octombrie

Cristiana Petrariu Bota

Greva pe Aeroportul Otopeni. Angajatii aeroportului nu vor lucra, vineri, intre orele 13 si 15

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult