Economie

SALARII 2016. Ordonanta privind salariile bugetarilor, aprobata astazi. Noua grila de salarizare, in vigoare de la 1 august 2016

SALARII 2016 – SALARIZARE 2016. Ordonanta privind salariile bugetarilor a fost aprobata, miercuri, de Guvernul condus de Dacian Ciolos. Desi a starnit foarte multe nemultumiri in special in randul profesorilor, ordonanta privind salariile bugetarilor a fost aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, informatia fiind confirmata de ministrul Muncii, Dragos Paslaru. El a anuntat ca ordonanta de urgenta privind salarizarea a fost adoptata, urmand ca peste 650.000 de bugetari sa primeasca salarii mai mari. Ordonanta privind noile salarii ale bugetarilor ar urma sa intre in vigoare la 1 august 2016. Inainte ca ordonanta sa fie aprobata de Dacian Ciolos, trebuia sa aiba loc o noua intalnire cu sindicatele.

SALARII 2016 – SALARIZARE 2016. „Incercam sa rezolvam, sa corectam niste inechitati, niste disfunctii majore care s-au strans de ani de zile in sistemul public de salarizare, dupa o incercare ratata in 2010 de a avea o lege-cadru care nu s-a aplicat niciodata”, a spus Pislaru.

Ministrul Muncii a precizat ca peste 650.000 de bugetari vor beneficia de prevederile ordonantei privind salarizarea. Impactul bugetar va fi de 2,6 miliarde de lei in 2017 si de 870 de milioane de lei in 2016, avand in vedere ca se aplica de la 1 august 2016.

Prin aplicarea noii ordonante, vor fi eliminate inechitatile de salarizare pentru functii egale si munca egala in cadrul aceleiasi unitati. Acest lucru se va face prin aducerea salariilor la nivelul maxim aflat in plata la nivelul institutiei publice, autoritatii publice, unitatii pentru toate familiile ocupationale, in limita alocarilor bugetare.

SALARII 2016 – SALARIZARE 2016. Totusi, ordonanta privind salariile bugetarilor a creat un val de nemultumiri in randul profesorilor. Sindicatele din Invatamant au contestat documentul prezentat de Guvernul tehnocrat, deoarece nu s-au acordat majorarile cerute anul acesta. Dupa un amplu protest organizat in prima zi a lunii iunie in Bucuresti, profesorii tot nu primesc ce au solicitat. Cu alte cuvinte, salariile profesorilor nu se vor modifica semnificativ in 2016.

Ministrul Muncii sustine, insa, ca o mare parte dintre sindicalisti este de acord cu varianta de salarizare propusa de Guvern. O noua intalnire cu sindicatele va avea loc miercuri dimineata. Potrivit ordonantei de salarizare, jumatate dintre cei peste 1,2 milioane de bugetari vor beneficia de salarii mai mari incepand cu luna august 2016. De fapt, vor creste doar salariile mici, iar diferentele pe aceleasi functii si aceeasi vechime vor fi corectate.

SALARII 2016 – SALARIZARE 2016. Ministrul Muncii a explicat, luni, ca efortul bugetar in 2016 este de aproape 900 de milioane de lei, iar in 2017, de 2,5 miliarde de lei. Iata ce a spus despre noua lege a salarizarii.

„Ce se intampla de la 1 august 2016? Intra in vigoare toate corectiile disfunctionalitatilor in ceea ce inseamna incadrarea in aceeasi unitate, la aceeasi functie, vechime. Persoane care sunt colegi de birou, cu aceeasi functie, vechime, au salarii diferite. Acest lucru se rezolva”, a spus Dragos Paslaru.

Iti recomandam si: SALARIZARE 2016. Ce salarii primesc pana la urma profesorii de la Guvernul tehnocrat

Pe ce se duc salariile romanilor. Indicatorul care arata ca Romania este o tara subdezvoltata

SALARII 2016 – SALARIZARE 2016. Grila de salarizare in Sanatate presupune in mare o masa salariala care se apropie de 15% raportat la bugetul disponibil, medicii si personalul din Sanatate urmand a primi si un bonus de performanta de 2% de la 1 ianuarie 2017

Grila pe sanatate, care presupune in ansamblul sau o masa salariala undeva spre 15% referitor la bugetul aferent in acest moment, intra in vigoare incepand cu 1 august 2016, urmand ca sectorul de sanatate sa mai beneficieze de acel bonus de performanta de 2% de la 1 ianuarie 2017. in ceea ce priveste grila pe educatie, ceea ce am facut in textul ordonantei – am definit grila integrala intr-un mod similar cu cea de pe sanatate, dar 50% din aceste cresteri intra de la 1 august 2016, deci la un loc cu celelalte, dar majorarea ei la nivelul intreg pe care il regasim in grila intra in decembrie 2017 si pe impact bugetar din 2018 incolo”, a explicat Dragos Pislaru.

Te-ar putea interesa si: GUVERNUL a propus o noua grila de salarizare pentru PROFESORI

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Moise Guran ca salariile medicilor si profesorilor trebuie majorate doar dupa ce se fac reforme


Stiri pe aceeasi tema

Tendinte si provocari in HR: Gasirea de angajati cu competente din ce in ce mai specializate, principala provocare a companiilor

Ioana Badulescu

GRILE SALARIZARE 2016. Care sunt noile grile de salarizare din invatamant aplicabile din august si ce salarii primesc profesorii

Delia Ion

PRIMA MASINA 2016. CONDITII PRIMA MASINA 2016. Cum iti poti lua un autoturism prin programul Prima Masina

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Marius 15 septembrie 2016 at 11:58 am

Practic guvernul a taiat sporurile de vechime, ceea ce duce la aparitia de diferente de salarizare intre persoane pe aceeasi treapta de vechime de salarizare. Este un abuz in serviciu, deoarece se incalca Codul Muncii, care prevede ca la trecerea intr-o treapta de salarizare superioara salarul trebuie sa creasca. Acest abuz al guvernului afecteaza drepturile salariale ale unei largi categorii de personal.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult