Congresul Medicinei de Familie se desfasoara intre 26 si 29 octombrie la Iasi. Ce vor discuta medicii de familie la eveniment
Externe

Salarii majorate pentru medici si farmacisti in Ungaria. Masura are rolul de a stopa exodul medicilor

Medicii, farmacistii si angajatii simpli din sanatate vor primi salarii mai mari in medie cu 20% din toamna 2016. Se intampla in Ungaria, masura fiind luata de Guvernul condus de Viktor Orban cu scopul de a opri exodul medicilor si al personalului auxiliar. Vestile bune pentru medicii maghiari nu se opresc aici, pentru ca si in 2017 sunt prognozate majorari semnificative.

Potrivit AFP, majorarea salariala anuntata joi presupune o crestere in medie de 20% fata de salariile actuale. Majorarea salariala pentru angajatii din sanatate va intra in vigoare din toamna 20116 si va fi cuprinsa intre 50.000 si 107.000 de forinti brut (160 – 345 euro) pentru farmacisti si medici, in functie de specializari si vechime.

De precizat ca o majorare similara este programata si pentru anul 2017, iar daca se va aplica si aceasta crestere, salariile angajatilor din sanatate vor fi mai mari cu 40% in total. Anuntul a fost facut de ministrul ungar al Sanatatii, Zoltan Balog.

Acest program de majorari, negociat cu sindicatele, va costa bugetul de stat 100 de miliarde de forinti (320 milioane euro) pe doi ani si a fost deja bugetat, a precizat Balog.

HotWeek iti recomanda si: GRILA SALARIZARE 2016. Ce salarii vor avea medicii, profesorii, militarii, politistii si angajatii din ministere

Ordonanta privind salariile bugetarilor a fost aprobata. Noua grila de salarizare, in vigoare de la 1 august 2016

Angajatii simpli din sectorul sanatatii vor beneficia de o majorare de 30.000 de forinti (100 euro) in aceasta toamna, reprezentand o crestere de circa 25%, iar venitul lor urmeaza sa se „dubleze” pana in 2019, a asigurat ministrul. Salariul minim este de circa 340 euro.

Cei mai multi medici din Ungaria sunt platiti de stat si nu au beneficiat decat de majorari simbolice de salarii in ultimii ani. Asta a facut ca foarte multe cadre medicale sa plece in alte tari, unde salariile sunt pe masura muncii depuse. Ungaria se confrunta cu un exod de medici si infirmiere, care pleaca cu sutele in fiecare an pentru a munci in tarile bogate din UE.

Stiri pe aceeasi tema

Reguli noi pentru intrarea in Anglia: Test COVID negativ si noi conditii de intrare in carantina

Ioana Badulescu

Postac pentru Guvern! Cu cat sunt platite comentariile pe internet prin care sunt influentati ceilalti internauti

Bogdan

UCRAINA. John McCain: Criza se extinde in Rep. Moldova, SUA trebuie sa actioneze

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult