SALARIZARE 2018. Cum se vor acorda in 2018 cresterile salariale pentru medici si asistentii medicali din spitale
Viata bate filmul

SALARII MEDICI 2018. Medicii si asistentele urca pe grila de salarizare din 2022 din Martie

SALARII MEDICI 2018. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că, începând de joi, salariile tuturor medicilor şi asistentelor vor urca pe grila din 2022, iar un medic primar va ajunge cu salariul de la 4.000 de lei la 15.000 de lei. Incepand de joi, salariile medicilor si asistentilor medicali din sistemul public de sanatate cresc direct la nivelul pe care Legea Salarizarii il prevede pentru anul 2022. Sunt majorari semnificative, intre 70 si 172%, ministrul Sanatatii Sorina Pintea anuntand ca unele salarii vor depasi chiar si 4.000 de euro.

Ministrul Muncii a exemplificat ca un medic primar de medicină legală va avea peste 16 mii de lei, la aceste salarii urmand a se adaugă vechimea şi sporurile. Olguta Vasilescu a tinut sa precizeze ca este vorba de salarii brute.

‘Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grila din 2022 direct, începând de mâine (joi – n.r.), vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile’, a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului, întrebată pentru ce categorii de salariaţi vor creşte salariile începând cu 1 martie.

Ministrul Muncii a adăugat că exodul medicilor este o problemă naţională, masura de crestere a salariilor avand rolul de a stopa acest exod.

‘Sperăm ca începând din acest an, pe această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor, pentru că avem nevoie de ei. Sunt foarte multe unităţi sanitare în care se scot posturi de medici la concurs şi nu se mai prezintă nimeni, deci e o problemă naţională’, a menţionat ea.

Related posts

MPFM 16 SEPTEMBRIE 2015. Inima ta va ramane acolo unde s-a simtit cu adevarat acasa langa mine!

Delia Ion

Paula Chirila, fosta prezentatoare show-ului matrimonial Mireasa pentru Fiul Meu, in doliu dupa decesul jurnalistei Simona Catrina-Roman

Ioana Badulescu

LEGEA PAMANTULUI EPISODUL 25, 7 MAI 2015, REZUMAT. Leyla il alege pe Halil in detrimentul lui Omer

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult