SALARII PROFESORI MARTIE 2018. Legea salarizarii prevede majorarea salariilor profesorilor cu 20% de la 1 martie

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 28, 2018 13:51

SALARII PROFESORI MARTIE 2018. Legea salarizarii prevede majorarea salariilor profesorilor cu 20% de la 1 martie

SALARII PROFESORI MARTIE 2018. Legea salarizarii bugetarilor prevede majorarea salariilor profesorilor cu 20% de la 1 martie, fiind a doua crestere din acest an in invatamant. Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a dat asigurari ca majorarea va fi aplicata din prima zi a lunii martie, cresterea fiind dealtel prevazuta in Legea salarizarii bugetarilor. 

Legea prevede, potrivit ministrului Muncii, ca personalul care ocupa functii didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si universitar de stat va primi salarii majorate cu 20% fata de nivelul acordat in luna februarie 2018.

SALARII PROFESORI MARTIE 2018. “(…) cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2018.” Legea salarizării

Este considerată a doua creștere de salarii pentru profesori în acest an. În ianuarie, creșterea promisă era de 25% însă, sindicaliștii au reclamat că, din cauza măsurilor fiscale luate de guvern (mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat), această majorare a fost, de fapt, de doar 4%.

Luni, 26 februarie 2018, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a participat la Consiliul CNSLR Frăția, în care s-a discutat despre așa-numitele „Comitete de monitorizare”, formate în fiecare județ din câte doi sindicaliști și doi reprezentanți ai Guvernului, care verifică situațiile în care salariile au scăzut ca urmare a „revoluției fiscale”. „Comitetele de monitorizare” au fost create în baza unui protocol încheiat de CNRLR Frăția și Guvern.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.