Noua grila de salarizare - Noua lege a salarizarii: Cel mai sarac angajat la stat va castiga 1.200 de lei
Social

Salariile din sistemul de asistenta sociala ar putea fi majorate

Cresteri salariale in sistemul de asistenta sociala. Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas, a transmis ca, in saptamana ce urmeaza, consilierii ministrului Muncii, Rovana Plumb, ar putea prezenta o „propunere fezabila” de cresteri salariale in sistemul de asistenta sociala.

Membrii Biroului Operativ al Federatia Sanitas s-au intalnit, miercuri, cu consilierii ministrului Muncii, Rovana Plumb.

„In urma discutiilor avute s-a stabilit organizarea unei noi intalniri saptamana viitoare, in cadrul careia echipa ministerului Muncii sa prezinte o propunere fezabila de cresteri salariale in sistemul de asistenta sociala”, a declarat Leonard Barascu, seful Sanitas. Acesta a precizat, totodata, ca intalnirea a urmarit identificarea unor solutii care sa permita alinierea salariilor lucratorilor din asistenta sociala la cele ale angajatilor din sistemul sanitar public. Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanta de urgenta privind majorarea, de la 1 octombrie, a salariilor din sistemul sanitar cu 25%. Actul normativ prevede inclusiv majorarea unor sporuri, dar si o serie de facilitati pentru medicii rezidenti. De asemenea, actul normativ prevede majorarea cu 25% a cuantumului sporurilor pentru conditii de munca, al sporului de ture, al sporului de noapte, al tarifului orar pentru orele de garda si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul brut lunar, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

De aceste cresteri salariale va beneficia personalul din unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unitatilor penitenciare, personalul din reteaua de medicina scolara, asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice aflate in subordinea Ministerului Sanatatii. De asemenea, de aceste majorari salariale beneficiaza si personalul din cadrul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si a serviciilor de expertiza medicale aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii.

Stiri pe aceeasi tema

Salamul de Sibiu va putea fi produs de cinci firme romanesti pe baza retetei traditionale

Cristiana Petrariu Bota

MAGISTRALA 5 DE METROU DRUMUL TABEREI. Stadiul lucrarilor la statiile de metrou de pe Magistrala 5. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Spitalul Filantropia din Craiova, vizat de o ancheta in urma unor transfuzii de sange! Doi oameni au murit in conditii suspecte si alti 6 sunt la terapie intensiva

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult