Salariile mari din IT ii atrage pe absolventii de liceu la facultatile de Matematica-Informatica: Concurenta a ajuns la 20 de candidati pe loc

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 30, 2018 12:40

Salariile mari din IT ii atrage pe absolventii de liceu la facultatile de Matematica-Informatica: Concurenta a ajuns la 20 de candidati pe loc

Mirajul salariilor din IT atrage absolvenţii de liceu la facultatile de Matematică-Informatică, astfel ca s-a ajuns la o concurenţă de 20 de candidaţi pe loc la facultatea care a dat primul miliardar român din IT, noteaza Ziarul Financiar. 

Peste 1.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru examenul de admitere la specializarea „Calcu­la­toare şi Tehnologia Informaţiei“ din cadrul Facultăţii de Mate­matică şi Informatică a Universităţii din Bu­cureşti, care are anul acesta 75 de locuri subvenţionate de la buget, rezultând o concurenţă de 20,1 candidaţi pe loc.

Această specializare a fost înfiinţată în urmă cu circa 10 ani, iar candidaţii trebuie să dea un examen de admitere scris cu exerciţii de ma­te­ma­tică, informatică şi fizică. Ultima medie de admitere la această specializare a fost de 7,64 în 2018.

Printre absolvenţii acestei facultăţi se află Daniel Dines, cofondatorul com­paniei IT UiPath evaluată la 1 miliard de euro, şi Florin Talpeş, cofondator al Bitdefender, cel mai mare producător local de software.

Angajaţii din sectorul IT – domeniu care a ajuns să genereze 6% din PIB, fiind starul economiei în ultimii ani – au ajuns cel mai bine plătiţi din economie. Salariul mediu din acest sector a ajuns la aproape 6.500 de lei net, fiind de 2,5 ori mai mare decât salariul mediu la nivelul întregii economii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.