2.9 C
România
21 februarie 2024
Calculator salariu minim 2020. Avantajati sunt romanii cu studii superioare si cu o vechime in munca de cel putin un an
Economie

Salariile medicilor, majorate cu 25% din 2017

Salariile medicilor ar putea fi majorate cu 25% din 2017. Masura se afla deocamdata in stadiul de initiativa legislativa facut de fostul ministru al Ssanatatii, Nicolae Banicioiu. Acesta a depus la Senat o propunere legislativa potrivit careia salariile medicilor din sistemul public de sanatate vor creste, timp de patru ani, cu 25% pe an, sumele urmand a fi alocate de la bugetul de stat.

Legea privind creşterea salariilor medicilor din sistemul public din România este semnată de către deputaţii Nicolae Bănicioiu şi Florin Buican şi are două articole.

Articolul 1 prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile medicilor din sistemul public de sănătate din România vor creşte timp de 4 ani, anual, cu 25%.

Articolul 2 prevede că sumele necesare creşterii salariale vor fi asigurate prin transferuri de la bugetul de stat.
Iniţiatorii arată în expunerea de motive că sistemul public de sănătate are, în prezent, un deficit de aproximativ 40%, deficit datorat, în principal, de nivelul de salarizare ce se situează cu mult sub importanţa, răspunderea şi prestaţia profesională a acestora.

Guvernul publica draftul pe Noua Lege a Salarizarii in cateva zile

Salariul minim la aceasta companie creste cu 47%. In mai 2016, angajatii vor avea un salariu de 2.000 lei

Ei arată că o astfel de situaţie a generat un exod masiv al medicilor către celelalte state ale Uniunii Europene, care dispun de o altă apreciere a profesiei.

”Deficitul de medici, care se accentuează anual, afectează dramatic accesibilitatea şi adresabilitatea populaţiei la serviciile medicale absolut necesare şi garantate de Constituţie”, mai spun deputaţii semnatari ai iniţiativei legislative.

Related posts

Declaratia Unica introdusa prin noua legislatie fiscala va avea putere de titlu executoriu, confirma Ministerul Finantelor

Lucy Ionesco

Cum face Lidl afaceri in Romania? Importa 71% din produse si lasa piata locala sa moara – Televiziune germana

Lucy Ionesco

Marile companii private listate la Bursa de la Bucuresti nu vor plati dividende trimestriale, masura care permite banilor sa circule mai repede

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult