Calculator salariu minim 2020. Avantajati sunt romanii cu studii superioare si cu o vechime in munca de cel putin un an
Economie

Salariile medicilor, majorate cu 25% din 2017

Salariile medicilor ar putea fi majorate cu 25% din 2017. Masura se afla deocamdata in stadiul de initiativa legislativa facut de fostul ministru al Ssanatatii, Nicolae Banicioiu. Acesta a depus la Senat o propunere legislativa potrivit careia salariile medicilor din sistemul public de sanatate vor creste, timp de patru ani, cu 25% pe an, sumele urmand a fi alocate de la bugetul de stat.

Legea privind creşterea salariilor medicilor din sistemul public din România este semnată de către deputaţii Nicolae Bănicioiu şi Florin Buican şi are două articole.

Articolul 1 prevede că, începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile medicilor din sistemul public de sănătate din România vor creşte timp de 4 ani, anual, cu 25%.

Articolul 2 prevede că sumele necesare creşterii salariale vor fi asigurate prin transferuri de la bugetul de stat.
Iniţiatorii arată în expunerea de motive că sistemul public de sănătate are, în prezent, un deficit de aproximativ 40%, deficit datorat, în principal, de nivelul de salarizare ce se situează cu mult sub importanţa, răspunderea şi prestaţia profesională a acestora.

Guvernul publica draftul pe Noua Lege a Salarizarii in cateva zile

Salariul minim la aceasta companie creste cu 47%. In mai 2016, angajatii vor avea un salariu de 2.000 lei

Ei arată că o astfel de situaţie a generat un exod masiv al medicilor către celelalte state ale Uniunii Europene, care dispun de o altă apreciere a profesiei.

”Deficitul de medici, care se accentuează anual, afectează dramatic accesibilitatea şi adresabilitatea populaţiei la serviciile medicale absolut necesare şi garantate de Constituţie”, mai spun deputaţii semnatari ai iniţiativei legislative.

Stiri pe aceeasi tema

FORMULARUL 394, „simplificat” de ANAF de la 9 la 18 pagini

Cristiana Petrariu Bota

Uniunea bancară: Consiliul adoptă măsuri de reducere a riscurilor în sistemul bancar

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE 2016. Noua lege a salarizarii si grila de salarizare, o piatra de incercare pentru noul ministru al Muncii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult