Proiectul de Cod Fiscal a provocat discutii aprige in Guvern. Profesiile liberale, cele mai afectate
Economie

Salariu minim brut pentru angajatori la fiecare loc de munca acordat tinerilor

Angajatorii ar putea primi cate un salariu minim brut pe tara pentru fiecare prim loc de munca pe care il acorda tinerilor. Propunerea legislativa prin care angajatorii ar putea primi de la bugetul de stat o suma egala cu valoarea salariului de baza minim brut pentru fiecare tanar fara experienta pe care il angajeaza pe o perioada nedeterminata a fost adoptata, marti, de Senat. Propunerea va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.

Actul normativ urmareste „facilitarea accesului la primul loc de munca al tinerilor fara experienta profesionala, in scopul reducerii ratei somajului in randul acestei categorii, stimularea cererii de forta de munca in vederea angajarii tinerilor, asigurarea tranzitiei rapide de la scoala la piata muncii si combaterea efectelor sociale ale inactivitatii tinerilor”.
Potrivit propunerii legislative, „angajatorii care incadreaza in munca, cu norma intreaga, pe durata nedeterminata, tineri cu varsta cuprinsa intre 16-35 de ani ,primesc lunar, pentru fiecare persoana incadrata pe primul loc de munca, o suma egala cu valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata”.

De asemenea, acesti angajatori sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate pentru aceste persoane, pe o perioada de 18 luni.

Angajatorii sunt obligati sa mentina raporturile de munca ale tinerilor angajati cel putin 36 de luni de la data incheierii lor, in caz contrar, fiind somati sa restituie integral sumele incasate agentiilor pentru ocuparea fortei de munca.

Sumele necesare vor fi asigurate de la bugetul asigurarilor pentru somaj, prin subventionare de la bugetul de stat, precum si din fonduri europene.

Propunerea va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional in acest caz.

Stiri pe aceeasi tema

Declaratii noi introduse de Fisc in 2018. Printre ele, cea privind neconcordantele intre veniturile declarate si cele existente in evidenta fiscala

Ioana Badulescu

Guvernul a discutat cu reprezentantii ExxonMobil despre proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale

Cristiana Petrariu Bota

Site-ul immimvest.ro este functional, inscrierile online se vor desfasura in sesiune continua pana la sfarsitul anului 2020. Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult