Salariul minim brut pe tara va lua in calcul doar studiile si nu se va raporta la vechimea in munca. Proiectul, adoptat in sedinta de Guvern
Social

Salariul minim brut pe tara va lua in calcul doar studiile si nu se va raporta la vechimea in munca. Proiectul, adoptat in sedinta de Guvern

Guvernul va aproba, in sedinta de vineri, un proiect de hotarare pentru stabilirea salariului minim brut pe tara garantat in plata. Premierul Viorica Dancila a declarat, ieri, ca in privinta salariului minim diferentiat Guvernul va lua in calcul doar studiile si nu se va raporta la vechimea in munca.

“Pe salariul minim diferentiat singurul lucru pe care-l luam in calcul sunt studiile, nu ne vom referi la vechime”, spunea Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

Salariul minim creste, de la 1 ianuarie 2019, la 2.350 lei pentru personalul incadrat pe functii care necesita studii superioare si care are cel putin un an vechime in domeniul acestor studii, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat de Consiliul Economic si Social.

Pe agenda de vineri a sedintei Guvernului se afla si un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OUG 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, privind programul Start Up Nation.

Un alt proiect de ordonanta de urgenta aflat pe masa Executivului vizeaza modificarea si completarea unor acte normative, precum si prorogarea unor termene si se refera la prelungirea termenului de acordare a voucherelor de vacanta cu inca doi ani.

Citeste si
Guvernul sesizeaza CCR pentru ca presedintele Iohannis amana numirile la Dezvoltare si Transporturi
Executivul va adopta, de asemenea, un proiect de lege pentru modificarea si completarea OUG 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta.

Totodata, va fi aprobat si un proiect privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

In sedinta se va discuta si despre rechemarea si numirea unui consul general. Este vorba despre consulul general de la Sevilla, din Spania, al carui mandat a ajuns la final.

Stiri pe aceeasi tema

Inca doi romani, disparuti in Franta. Alexandru Goldan si prietena lui au disparut la Nisa

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Finantelor vrea ca romanii care lucreaza in strainatate sa aiba un singur permis de munca, valabil pentru o perioada limitata

Ioana Badulescu

INS: Romania a intrat in iarna demografica, populatia varstnica depaseste populatia tanara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult