13.4 C
România
21 octombrie 2020
Proiectul de Cod Fiscal a provocat discutii aprige in Guvern. Profesiile liberale, cele mai afectate
Economie

Salariul minim pe economie a fost majorat la 1.050 lei

Salariul minim pe economie a fost majorat, incepand de miercuri, insa si amenzile de circulatie sunt mai mari.  Astfel, salariul minim pe economie a fost majorat la 1.050 lei, crestere care vine la pachet si cu majorarea amenzilor de circulatie. Soferii care incalca regulile de circulatie vor fi sanctionati cu amenzi mai aspre. Potrivit Codului rutier, un punct de amenda reprezinta 10 la suta din salariul minim brut pe tara.

Un punct-amenda este acum echivalentul a 105 lei, fata de 97,5 lei, cat a fost pana in prezent. Si asta pentru ca un punct amenda inseamna 10% din salariul minim brut. Astfel, cuantumul amenzilor pentru soferi care va fi cuprins intre 210 si 2.100 de lei.

Amenzile de circulatie cresc din nou. Cat vei plati de la 1 iulie daca incalci regulile rutiere?

Soferii spun ca nu era nevoie de scumpirea amenzilor, dar „guvernul profita de orice prilej ca sa mai traga un ban de la contribuabili”. In 2014, prin hotarare de Guvern, salariul de baza minim brut pe tara a fost majorat in doua etape, la 800 de lei din 1 ianuarie si la 900 de lei din iulie.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, își creează o suprastructură de investiții

Teodora Badescu

SALARIZARE 2016. OUG privind salarizarea taie salariile a mii de angajati din Invatamant. Ce probleme sunt in modul de calcul

Cristiana Petrariu Bota

Industria de aparare, sustinuta pentru retehnologizarea capacitatilor de productie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult