Economie

Salariul minim pe economie va creste pana la 1.100 lei pana in 2016

Salariul minim pe economie va creste la 1.100 lei, pana in anul 2016. Este vorba despre o noua limita, propusa de cabinetul Ponta 3, limita superioara prevazuta de guvernul USL, in anul 2012, fiind de 1.200 lei.

Noul program de guvernare, face o precizare si in ceea ce priveste reducerea CAS-ului si scaderea TVA-ului.

Astfel, CAS-ul ar urma sa fie scazut cu 5 procente, in timp ce TVA-ul ar urma sa revina la cota din anul 2010, 19%, insa numai in cazul in care „cadrul fiscal-bugetar o va permite”.
GUVERN PONTA 3. Promisiunile Guvernului Ponta III sunt mai modeste decât cele ale Guvernului USL.

Vechiul program de guvernare promitea ca salariul minim va ajunge la 1.200 de lei pâna in 2016. in noul program, tinta este de 1.100 de lei.

Masurile date ca sigure in fostul program de guvernare, asumat de USL in decembrie 2012, sunt puse sub semnul intrebarii de Guvernul Ponta III. Astfel, contributiile de asigurari sociale vor fi reduse pentru angajatori cu cinci puncte procentuale.

„DACA VA PERMITE CADRUL FISCAL BUGETAR”. Aceeasi mentiune apare si in privinta neimpozitarii profitului reinvestit, reducerii TVA la 19% si in privinta introducerii cotei diferentiate de impozitare a veniturilor, de 8, 12, respectiv 16%.

Noul program de guvernare promite introducerea celui de-al patrulea pilon de pensii – cel ocupational. Acesta se va baza pe specificul unor profesii sau domenii de activitate. Guvernul considera ca astfel sunt eliminate nedreptatile create beneficiarilor pensiilor speciale de noua lege a pensiilor.

GUVERN PONTA 3.a introdus in programul sau de guvernare si promisiuni noi pentru minoritati. Astfel, se obliga sa dea, legal, posibilitatea autoritatilor locale „de a arbora numai pe institutiile proprii, si numai impreuna cu drapelul României si drapelul Uniunii Europene, a steagurilor unitatilor administrative-teritoriale pe care acestea le reprezinta”.

Guvernul isi va angaja raspunderea pe noul program marti, in fata camerelor reunite ale Parlamentului. Opozitia a anuntat deja ca va depune motiune de cenzura.

Stiri pe aceeasi tema

Romanii care muncesc in strainatate ar putea fi impozitati de doua ori. Ce prevede draftul de modificare a Codului Fiscal

Ioana Badulescu

SPLIT TVA, obligatoriu din ianuarie 2018. Dragnea, despre posibilitatea ca plata defalcata a TVA sa fie optionala

Ioana Badulescu

O companie romaneasca de IT angajeaza francezi. Liviu Apolozan si Jean-Dominique Sorace manageriaza un centru de cercetare si dezvoltare software, bazat inclusiv pe Robotic Process Automation

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult